SLAVLJE U AALBORGU

Zdravko Mamić: Moja vizija o 8 Liga prvaka u idućih deset godina će se ostvariti!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. srpanj 2014. 14:23

Kako se bližila jučerašnja utakmica, tako je i rasla nervoza u Dinamovom taboru. Ulog je bio velik, Modri znaju da na putu do Lige prvaka imaju premalo mjesta za krivi korak. Gotovo da nema čovjeka u delegaciji koji u utorak navečer nije listao internet i komentirao rezultate u pretkolu Lige prvaka. Naravno, najviše pozornosti izazvali su susreti Sparte Prag protiv Malmöa i BATE Borisova protiv Debrecena. Naime, češki i bjeloruski prvak nalaze se ispred Dinama po koeficijentu i koče Modre na putu do statusa nositelja.

- Evo, BATE izgubio 1:0... A zamislite, Malmö je vodio u Pragu 1:0 i 2:1 i onda izgubio 4:2 - stizali su komentari.

Dakle, dva od šest klubova koji su ispred Dinama moraju ispasti da bi Dinamo imao status nositelja u zadnjem pretkolu. Naravno, ako preskoči danski Aalborg. Jasno, ukupna pobjeda u dvoboju s Dancima preduvjet je svega, a ako se to ispuni, Modri će s još većim zanimanjem pratiti ostale dvoboje. Osim BATE-a i Sparte mogu ispasti osobito Celtic (izgubio 1:4 u Varšavi od Legije), Red Bull, Steaua i APOEL ( niti jedan od ta tri kluba nije pobijedio u prvoj utakmici ), dakle, šanse postoje.

- Još i taj peh, da APOEL postane prvak Cipra, jer su navijači AEL-a kod 1:0 prekinuli utakmicu i igrala se nova, koju je APOEL dobio. Da je prvak AEL mi bismo bili nositelji - rekao je Zdravko Mamić.

Međutim, u dalekosežnim razmišljanjima pojavila se i teza da možda i nije presudno biti nositelj. Jer, ni Steaua, ni APOEL, a pogotovo BATE Borisov ne djeluju nepobjedivo, čak bi i Celtic možda bio ‘intrigantan’ ždrijeb. Jedino taj Red Bull djeluje nekako moćno...

S druge strane Dinamo kao nositelj može opet izvući Ludogorec, možda Maccabi Tel Aviv ili Legiju, tko zna, možda i daleki Aktobe. Koja je, zapravo, bolja opcija, biti papirnati favorit protiv vrlo tvrdih i opasnih momčadi, ili ipak imati zadršku da ulaziš kao lošije rangiran u dvoboje s ne mnogo boljim momčadima od sebe? No, kažemo, to su sve ‘priče uz čašu vina’, prvo treba izbaciti Aalborg, pa onda kalkulirati. Iako, za Zdravka Mamića nema upitnika.

- Ja želim da mi pobjeđujemo i osvajamo bodove uvijek, da nam raste koeficijent i da budemo što bolje rangirani. Također, siguran sam da će se moja vizija o 8 Liga prvaka u 10 godina ostvariti, samo što bih ja htio da mi već ove godine uđemo u to natjecanje. E sad, to je utrka s vremenom, hoćemo li uspjeti od odličnih igrača složiti i momčad, na vrijeme, to je pitanje. Trebat će nam i sreće, dakako. Ni Real, Manchester City, Inter..., nitko od njih nije mogao preko noći stvoriti momčad, trebalo je i njima vremena - kaže Mamić, koji se složio da ne bi imao ništa protiv idealnog plana B - proljeće u Europi preko Europske lige.

Dinamo, kaže, neće propasti ako ne uđe u Ligu prvaka, financijska slika je uredna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 17:26