Damir Krajac / CROPIX
DVA LICA MODRIH

Jeličićeva analiza: Antolić u 4-3-3 ne može biti krilo, a sve je pokrenuo ulazak Pjace

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 31. srpanj 2014. 15:36

Najbolje što se Dinamu moglo dogoditi u prvom poluvremenu je tih 0-0 na semaforu. Dosta su rezervirano počeli dvoboj u Danskoj s obranom na širokom prostoru, Sigalijem koji je često plivao i lošim defenzivnim skokom. I ova je utakmica pokazala da Domagoj Antolić ne može biti lijevo krilo u sustavu 4-3-3 jer mu nedostaje brzine. Protiv Aalborga nije stizao duplirati igrače i svi opasni ubačaji išli su upravo preko njegove i Pivarićeve strane.

Na svu sreću, domaćin nije iskoristio niti jednu od nekoliko prilika koje je imao. Prema naprijed, Dinamo je također bio nedorečen. Kreativno loš bez konkretne ideje. Čop je bio odsječen prema naprijed, a osim Soudanija u završnici prvoga dijela nismo vidjeli ništa od Dinama.

U nastavku sasvim drugo lice. Ulaskom Marka Pjace, koji je konkretniji i moćniji igrač koji traži prostor, Dinamo je pokazao kvalitetu. Prelomio je rani gol Marcela Brozovića, a posebno mi se svidjela reakcija momčadi nakon vodstva. Postali su jako agresivni na one ‘druge lopte’. Dakle, čim bi je izgubili, odmah bi vraćali loptu u svoj posjed. Napravili su pritisak i izašli visoko. U Danskoj smo se uvjerili da je Dinamo individualno jači od Aalborga, ali su još uvijek u stvaranju momčadi i tu definitivno ima jako puno prostora za napredak.

Isto tako, vidjelo se da Dinamu nedostaje brzo krilo poput Fernandesa. Da je on bio u igri, siguran sam da bi se Zagrepčani vratili s još kojim golom prednosti. Bilo je jako puno prostora za bijeg kada su domaćini krenuli po izjednačenje. Ulaskom Goncala gosti su zaigrali u sustavu 4-1-4-1, dok je Soudanijevom izmjenom to prešlo na 4-5-1.Jasno da je Zoran Mamić išao zatvarati utakmicu i čuvati rezultat koji je povoljan za Dinamo, ali to ne znači puno.

Sumnjam da će Aalborg išta promijeniti u svom pristupu u uzvratnoj utakmici u Maksimiru. Uvjeren sam da će igrati na identičan način na koji su igrali sinoć, a to im je donijelo puno izglednih prilika. Svjesni su kako im je jedan gol dovoljan da sve vrate na početak i imam dojam da Dinamo mora u uzvratni dvoboj ući kao da je 0-0, s velikom dozom koncentracije u fazi obrane. To bi trebalo biti dovoljno za prolaz dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 17:23