Solun, Grcka, 300910.Stadion Tuomba.Nogometna utakmica 2. kola Europske ligeP.A.O.K. - Dinamo.Na slici: Vahid Halilhodzic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
VAHID HALILHODŽIĆ

'Zašto nas kritizirate? Hajduk je trebao dobiti pet komada u Rusiji, a kažu da su bili dobri!'

Trener Dinama otvorio je dušu na temu utakmice Europske lige i remija s Bruggeom u Maksimiru
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 23. listopad 2010. 18:59

ZAGREB - Ako je netko kriv za Brugge, onda sam to ja - stao je u obranu svlačionice Vahid Halilhodžić. Trebalo se u subotu pričati o Šibeniku, ali gorka sjećanja na Europsku ligu još uvijek su svježa. Kakav je san trenera Dinama, zanimalo je kolegu.

- Zar je bitno kako ja spavam? Analizirati se treba sve, počevši od mene pa nadalje. I znam da smo trebali imati šest bodova, ali ako tražite krivca, ne idite dalje od mene.

Zasmetale su ga neke kritike, sada je to sasvim očito.

- Komentari su vam perverzni. Ja sam malo gledao Hajduk i vidio sam da su trebali dobiti pet komada u Rusiji. A pričaju da su zadovoljni. Pazite, Brugge je bolji od Dinama. Imaju veći proračun i iskustvo. A mi smo nezadovoljni remijem. Da je Sammir postigao pogodak na početku, bilo bi to isto kao protiv Villarreala.

Nažalost, nije. Nije ga postigao niti iz jedanaesterca. Što se događalo u tim trenucima na travnjaku i klupi?

- Vidio sam da je dobio udarac u glavu. Dozivao sam igrače, htio sam kontaktirati sa Sammirom. Rekao sam Moralesu: “Otiđi i pitaj ga jel’ spreman. Ako nije - ti pucaš”. Ma, žao mi je što nisam ušao u teren. Što nije došao do klupe da se umije i popije malo vode. To je iskustvo, a ono se ne kupuje, već se doživljava. Ma svaka mu čast jer je imao hrabrosti pucati - objasnio je Vaha.

On tvrdi da nije htio pucati.

- Tko?

Pa Sammir.

- To ne znam - djelovao je iznenađeno trener koji nema namjeru promijeniti izvođače kaznenih udaraca.

- Zar mislite da neki žele pucati? Nemojte me vući za jezik. Ljutit sam. Prvo na sebe, a potom i na sve ostalo. I to nije demagogija.

I bez jedanaesterca, Dinamo je imao prilika...

- Šet komada, za razliku od Bruggea, koji je stvorio 3-4 opasna protunapada. Dva puta su prilike imali Sammir i Rukavina. Po jednom Morales i Beqiraj.

Upravo ovu posljednju Vaha stalno spominje.

- Da je zatresao mrežu, ne bi pričao samo engleski, već bi progovorio kineski. To je bila veća prilika od jedanaesterca.

Život teče dalje.

- Još smo u igri. Zašto ne bismo pobijedili Brugge? Moramo vjerovati u to. Otkad sam trener, u ovih 13 utakmica, samo dva puta smo bili u podređenom položaju. Protiv Hajduka 10 minuta i protiv Bruggea 20. Nije loše.

Priznajemo da nije, ali prečesto se ovdje spominje riječ - strah.

- Pa i direktor Sakoman je bio u strahu prije Gyora. Rekao sam igračima tri dana prije Soluna da se bojim poraza. I sad, prije jedanaesterca, imao sam loš predosjećaj.

Možda je u stručnom stožeru potreban jedan psiholog.

- Rooney ima plaću od 14 milijuna eura, da sve uloži u psihologa, mislite li da bi mu pomogao?

Hoće li Dinamo trebati pojačanja?

- Koga da dovedemo? Možda Messija. Možda ću imati neke ideje u prosincu, ali ovisi i o klubu koliko može platiti.

Zbog Dinama sam odbio unosne ponude

Trener Dinama počeo se spominjati u kontekstu izborničke funkcije u BiH. On tvrdi da tu nema ništa. Kontakti na tu temu ne postoje.

- Zovu me, ali ovako. Zbog toga me nitko nije kontaktirao.

Tvrdi da ne bi prihvatio.

- Otkad sam u Zagrebu, imao sam pet-šest ponuda. Neki su nudili i da nastavim s Dinamom. Odbio sam iz respekta prema klubu, ali i prema reprezentaciji. Iako su neke od ponuda financijski bile fantastične. Da sam želio otići, mogao sam. Sto posto sam u Dinamu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 16:31