Zagreb, 241010.Utakmica prve HNL.Dinamo - Sibenik.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX
DINAMO - ŠIBENIK 1-0

Beqiraj i Tomečak slomili obranu Šibenika, realizacija Modrih opasno šteka

Povratak u stvarnost HNL-a poslije europskih utakmica za Dinamovu je momčad poput jutarnjeg mamurluka nakon pijanstva. Nada Šibenčana dugo je živjela u Maksimiru
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2010. 22:17

Nogometaši Dinama pobijedili su u 12. kolu Šibenik sa 1:0. Beqiraj je u 69. minuti sjajno proigrao Tomečaka koji je uspio svladati danas odličnog vratara Blaževića. Dinamo sada ima četiri boda prednosti ispred Hajduka.

Povratak u stvarnost Prve HNL poslije europskih utakmica za Dinamovu je momčad poput jutarnjeg mamurluka nakon teškog pijanstva. Nada Šibenčana dugo je živjela u Maksimiru. Domaća je momčad djelovala posve indisponirano. Poglavito u prvih 45 minuta.

Sadržaj prvog poluvremena stane u nekoliko rečenica, odnosno tri Dinamove akcije: Sammir je u 10. minuti iz slobodnog udarca pogodio pod gredu, ali nije iznenadio Blaževića. Pokušao je to i Bišćan u 21. minuti, ali nije pogodio okvir vratiju. U dobru formu šibenskog vratara Blaževića uvjerio se i Tomečak u 44. minuti.

Dinamo je otvorio drugo poluvrijeme (50. minuta) prigodom Vrsaljka (nakon kornera), ali je Blažević njegov šut s osam metara bravurozno obranio. Uzvratio je Šibenik (Tokić) prvim udarcem prema Kelavi. Lopta je međutim proletjela okvir vratiju.

Tijekom 60. minute susreta Dinamo je propustio dvije idealne prilike: Beqiraj je u situaciji ''jedan na jedan'' s Blaževićem promašio vrata, a jednako je neprecizan bio i Tomečak sa svega pet metara 60-ak sekundi kasnije.

Gostujuća je obrana ipak pokleknula u 68. minuti. Beqiraj se ''riješio'' Kartela i proigrao Temačaka. Ovomu nije bilo teško s dva metra ugurati loptu u nebranjenu mrežu.

Minutu prije konca susreta Dinamo je mogao i povećati prednost, no udarac Kramarića obranila je – vratnica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 16:33