NISU ŽELJELI ČEKATI

Zadrani u majicama s likom Gotovine naljutili Breznog: 'Svi smo trebali dati podršku!'

'Sudac susreta u Šibeniku morao je napomenuti gostima iz Zadra da ne izlaze, na svoju ruku, u majicama koje su nosili, iako ne mislim da se pritom dogodilo neko zlo'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. travanj 2011. 17:02

Nogometaši Zadra izašli su u subotu na travnjak odjeveni u majice s likom generala Ante Gotovine i porukom “Heroj a ne zločinac”. Međutim, povjerenik za natjecanje I. HNL Josip Brezni uputio je dopise na adrese prvoligaša,da ne čine takve stvari. Zašto? Brezni je pojasnio:

- Nije se radilo o zabrani, prije bih rekao da je to bila sugestija. Razlog je što smatram da bismo svi zajedno, na razini HNS-a i Udruge prvoligaša, trebali jedinstveno manifestirati mišljenje o haškim presudama. Budući su one izrečene u petak, isti sam dan kontaktirao vodstvo Saveza i neke Udruge ratnih veterana, no premalo je bilo vremena da se sve organizira, budući su već isti dan igrana tri susreta. Zato smo odlučili kako je najbolje da se u ovom kolu ne iskače pojedinačno, nego da za tjedan dana pripremimo zajedničku akciju.

Zadrani nisu poslušali uputu, je li moguće da budu kažnjeni?

- Ne, što se mene tiče, ne mislim da je to neki grijeh. Ipak, naglašavam kako nije riječ o lokalnoj akciji, niti je u redu da se ističe samo jednog generala, budući da Gotovina nije branio Zadar ili Pakoštane, nego Hrvatsku, jednako kao i Mladen Markač. Na razini Hrvatske oni moraju imati isti tretman. Upravo sam stoga želio da sve bude bolje pripremljeno.

Uefa ne dozvoljava miješanje politike u nogomet, postoji li opasnost da reagira netko iz Nyona?

- Ne znam radi li se ovdje o politici, budući da su u pitanju sudske presude. Koliko mi je poznato, sud ne bi smio imati veze s politikom, druga je stvar kako mi doživljavamo odluke u Haagu. Dakako, ne mogu reći hoće li Uefa nešto učiniti ili neće.

Priprema li se onda nešto za 26. kolo, odnosno, na koji bi način nogometna obitelj mogla skupno demonstrirati stav?

- Kroz ovaj tjedan obavit ćemo konzultacije, da vidimo treba li to uraditi ili ne treba. Za sada ne mogu ništa drugo kazati.

Na kraju je Brezni dodao:

- Sudac susreta u Šibeniku morao je napomenuti gostima iz Zadra da ne izlaze, na svoju ruku, u majicama koje su nosili, iako ne mislim da se pritom dogodilo neko zlo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:28