UPEČATLJIVA BROJKA

Zabijaju kao na tekućoj traci, bez primljenog pogotka: Mladi dinamovci s učinkom 103:0!

Piše: Vedran TolićObjavljeno: 23. travanj 2012. 23:16

Odlična vijest stiže iz Dinamove nogometne škole gdje su mlađi pioniri, igrači rođeni 2000. godine, uspjeli stići do gol razlike od 103:0! Pod trenerskom palicom Zorana Joksovića mlade su nade pobjedom od 4:0 u gostima kod Lučkog u sklopu 1. Zagrebačke lige stigle do 100:0.

Niz je nastavljen jučer pobjedom protiv HAŠK-a rezultatom 3:0 (Franjić, Dolček, Rajnović). Za ovakav je pothvat mlađim pionirima trebalo 16 utakmica, od kojih su upisali 14 pobjeda i dva remija. Dakako da velike pohvale zaslužuju vratari Dominik Kotarski i Ivan Ilčić, koji su uspjeli sačuvati mrežu.

- Vidim da su svi zapazili ovaj rezultat, malo je upečatljiva brojka, i moram priznati da do sada nisam čuo da je neka druga ekipa ili uzrast ubilježio takav rezultat. Pioniri su jako dobra generacija, dobro treniraju i napreduju, nadam se da će i dalje biti jednako vrijedni. Dječaci imaju odgovoran pristup prema dolascima, treninzima i utakmicama, a vrijeme će pokazati njihovu kvalitetu. Ovaj podatak samo je dokaz dobrog rada pionira i sastavni je dio toga čime se bave. Cijela ekipa zaslužna je za ovaj rezultat - rekao je trener Zoran Joksović za Dinamovu službenu internetsku stranicu.

Jednu pobjedu posebno treba izdvojiti, a ona je bila prije pola godine protiv Rudeša kada su pioniri Dinama slavili rezultatom 16:0. Tada je briljirao Marko Petriček sa sedam postignutih pogodaka, a hat-trick postigli su Bartol Franjić i Joško Jeličić, dok se dva puta u listu strijelaca upisao Domagoj Sabljo, a jednom Filip Mamić. Pioniri Dinama trenutno su prvi na ljestvici sa sedam bodova prednosti, a izgledno je da će osvojiti prvenstvo.

Mlađe pionire Dinama čine: Ivan Ilčić, Luka Jelenić, Joško Jeličić, Bartol Franjić, Tomislav Đumlijan, Dominik Kotarski, Filip Mihaljević, Ivan Dolček, Filip Kosić, Marin Brigić, Marko Petriček, Mazeo Nujić, David Čolina, Marko Kelava, Leo Rajnović, Filip Mamić, Domagoj Sabljo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:28