Srećko Niketić/CROPIX
SPOR KAO KORNJAČA

Šimunić: 'Slobodno me kritizirajte, dobiti ću još više motiva za povratak u formu'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 23. travanj 2012. 15:02

Na poluvremenu Dinamova subotnjeg gostovanja na Kantridi, u ložama i ispred loža riječkog stadiona, najkomentiranija situacija prvog dijela bio je 11-erac za Rijeku, prekršaj Josipa Šimunića na Ivanu Bošnjaku koji je Damir Kreilach s bijele točke pretvorio u Rijekinih 1:0. Najčešći komentar: “Valjda i Bilić ovo gleda, ovaj Šimunić ne može igrati ni protiv Rijeke, a kamoli za reprezentaciju na Europskog prventvu”. No Šimunić je odigrao tek drugu proljetnu utakmicu (točnije, 57 minuta, dok ga Čačić nije mijenjao Alispahićem). Prava je forma jako daleko, prava se forma nije ni mogla očekivati.

- Nisam odigrao cijelu utakmicu i svima je, pa i meni, jasno da mogu igrati puno, puno bolje - pričao je Šimunić.

- No, nakon dva mjeseca pauze ja sam sretan što uopće mogu igrati. Dobro je što do Poljske i Ukrajine ima još jako mnogo, posve dovoljno vremena da ulovim pravu formu i da budem pravi kad to reprezentaciji bude najpotrebnije. A volio bih nešto... Da me se što više kritizira nakon ove utakmice na Kantridi, pa da time dobijem još više motiva za povratak u formu.

Dear Joe, sve smo rekli ocjenom (petica, niže zapravo i ne može), ali... Kad već možemo, želju ispunjavamo: u subotu smo u Rijeci vidjeli Šimunića-penzića, stopera koji ne može uhvatiti Bošnjaka, a Bošnjak je prije tekme s Dinamom normalno trenirao 20 minuta! Takav Šimunić u reprezentaciju može samo kao gost. Ako si sam plati pa ode do Gdanjska i Poznanja, ali jedino da bi pozdravio negdašnje suigrače. I nogomet gledao, a ne (ne daj Bože!) igrao. Prekjučer je bio spor kao kornjača i nesiguran kao djevica prije prve bračne noći. Nema šanse da do Eura uđe u formu. Uostalom, ionako ne zaslužuje poziv ni u veteransku B reprezentaciju. Žensku. Što će Biliću Šimunić? Da igra rukomet kao na Mundialu 2006? Joe Šimunić... Veteranski ritam, bivši nogometaš.

Bolje igrati s igračem manje nego s ovakvim Šimunićem!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:31