Ante Čizmić / CROPIX
ROMANO OBILINOVIĆ

Zabija, asistira, pije i pjeva: Namjerno sam zaradio žuti karton da ne propustim Modre

Obilinović uživa, to je ključ njegovih dobrih partija u dresu Splita u kojemu je puno prije njega briljirao njegov otac Frane. Po učinku je izrastao u prvog igrača Splita
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 24. listopad 2011. 20:53

Split je ispunio zadaću koju si je zadao nakon Rijeke. Povratak pobjedama i prije svega atraktivnijoj igri. Takva igra nosi i rizik, ostavlja više prostora suparniku, ako se ne kontrolira lopta i ako s druge strane ima igrača koji znaju što hoće. Kao što Istra 1961 ima Henrija Bellea i Armenda Alimija. Puljani su doista dobra momčad, momčad s glavom i repom. Stvorili su više prilika u ovoj utakmici nego svi ostali gosti u Parku mladeži prije toga.

- Morao sam se riješiti žutih kartona, ne želim propustiti utakmicu s Dinamom - otkrio je dvostruki strijelac Romano Obilinović zašto je nakon svoga drugog pogotka skinuo dres.

Obilinović se htio "očistiti". Obilinović ili kako ga predsjednik Slaven Žužul zove - Benzema. Zbog frizure, ali i igračkih sposobnosti. Koje su jednake ako gledamo hrvatske i španjolske okvire. Jednake po učinku, ako ne i veće kad je Obilinović u pitanju.

- Ovakvog igrača ja volim. Zabija, asistira, pjeva i pije - reći će sretni Žužul nakon utakmice.

Ovo "pije" shvatite uvjetno. Prije toga dolaze pogoci, asistencije. Može i pjevanje, stvarno dobro pjeva. Pogotovo ako ima pratnju koja će zagušiti njegove "falš note". Obilinović uživa, to je ključ njegovih dobrih partija u dresu Splita u kojemu je puno prije njega briljirao njegov otac Frane. Danas je red na Romanu. Po učinku je izrastao u prvog igrača Splita.

- Koliko? Šest. Ništa strašno. Volio bih biti prvi strijelac lige kao što sam dvaput bio u Sloveniji i jednom u našoj Drugoj ligi. S ovim suigračima to mogu postići.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:27