OBRAČUN U PULI

VULIĆ vs. VUČEVIĆ: Prvi međusobni dvoboj dva velikana, ali ne i posljednji!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. studeni 2010. 13:09

Danas će se sučeliti prvi puta. Uz desetljeće života razlikuje ih dinamika igračke karijere i stručna filozofija, ali u posljednje vrijeme priče im se isprepliću. Prije dvije godine Goran Vučević je podnio ostavku nakon što je u Zadru izgubio od fenjeraša. Zoran Vulić figurirao je kao prvi od čestih kandidata za nasljednika, ali nije prošao. Prošloga ljeta Vulić je sve dogovorio s vodstvom Hajduka da preuzme omladinsku školu, ali na kraju je izigran, a šef je postao Goran Vučević. Prije tri tjedna Vulić je s Istrom 1961 eliminirao Hajduk u Kupu i prouzročio smjenu Stanka Poklepovića. Ubrzo je klupu Bijelih preuzeo - Vučević.

U Puli će Zoran Vulić voditi kvalitetom slabiju momčad protiv kluba za koji nikad nije krio da mu je svetinja. Nakon slavnog oca i golmana Ante, i on je bio jedan od sjajnih igrača bijele povijesti. Kao trener Vulić je dokazao žicu talenta u 4 navrata na klupi Bijelih. Naslov prvaka 2001. osvojio je prekinuvši pet godina dominacije Croatije.

Nepobitno je da je Vulić, možda i previše, vezao svoju karijeru uz Hajduk, i da je napokon odmakom od Poljuda počeo dokazivati svoju stručnost i drugdje. Manje uspješne epizode u čudnom Vladivostoku i vrlo kratke u Segesti i Rijeci, zamijenio je Pulom gdje je u kratko vrijeme stekao veliku naklonost javnosti i navijača.

Goran Vučević je drukčija priča. Čak je u jednom trenutku postao i skaut reprezentacije, a upravo ga je izbornik, njegov štovatelj i pobornik, preporučio za trenera Hajduka 2008., kada se mijenjalo Jarnija. Vučević je izdržao 12 utakmica, nakon četvrtog poraza, protiv fenjeraša Zadra, 26. listopada podnio je ostavku, između ostalog i zbog nezadovoljstva tadašnjeg premijera Ive Sanadera!

Vučević je u svibnju 2009. potpisao ugovor s Hajdukom i vratio se kao šef omladinske škole na Poljud. Nakon određenih nesuglasica s predsjednikom Svagušom činilo se da će ljetos otići (zato je i pozvan Vulić), no, ne samo da se to nije dogodilo, već je prije nekoliko tjedana dobio mandat da opet vodi prvu momčad i nakon puno pritisaka od strane vodstva, potvrđen je barem do kraja polusezone.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SPOTSKIM NOVOSTIMA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:25