Tea Cimaš/CROPIX
HAJDUK PREGAZIO RIJEKU

Vukušić i Caktaš uljepšali oproštaj Balakova i gurnuli Rijeku u zonu ispadanja!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 21. ožujak 2012. 15:30

Jadranski derbi odigran je u atmosferi koja nije bila na tragu gromovitih Rijekinih trofejnih godina, ali ozračje je bilo sjajno. Kantrida je Rijeku i Hajduka dočekala dostojno - 6.500 navijača (1.000 gostujućih!). Glasno navijanje, bez incidenata (pokoja uvreda kao dio HNL-kolorita) i lijepa koreografija utoliko impresivnija zbog zaglušujuće kulise Halubajskih zvončara. Armada je već na polovici prvog poluvremena isukala transparent-poruku VIP-ovima: "Lože Kantride opet su pune, gdje ste bili kad nije bilo ni kune"?!

Na travnjaku - živo. Dragan Skočić u prvoj je povratničkoj utakmici na poziciju ofenzivnog veznog gurnuo mlađahnog Ivana Močinića, iza njega još jednog klinca, Živulića, a u napad "amnestirane" Sivonjića i Palibrka. Prva prijeti Rijeka u 7. minuti, no fina akcija Kreilach-Sivonjić-Močinić završava udarcem pored vratnice. Pet minuta kasnije Palibrk gađa iskosa, gromovito - Blažević brani. A od 15. minute Hajduk vodi. Strijelac, naravno, "sinjski dijamant".

0:1 - Vukušić

Caktaš je s ruba domaćeg 16-erca lijepo gurnuo loptu do Ante Vukušića koji vrhunski u mjestu okreće Čaglja pa u svojem već predobro poznatom golgeterskom stilu, sa 11 metara desnicom pogađa donji lijevi kut vra nemoćnog Lisjaka. Majstorski!

Rijeka pokušava uzvratiti za tri minute i u pet sekundi stvara dvije prigode, no najprije Močinićev udarac odbija Blažević, da bi onda Sivonjić tukao preko gola. Većina Hajdukovih akcija ide preko lijeve, Anasove strane. Mlađem Sharbiniju odgovara zrak na Kantridi...

U nastavak Skočić ulazi bez Živulića, a sa Milošem na desnoj strani te Palibrkom preseljenim sa desnog boka na centralnu polušpicu za čijim je leđima zajedno s Kreilachom od 46. ordinirao povučeniji Močinić. No prvu vatru pali Hajduk. Sharbinijev korner, a Ozobić sa ruba kaznenog puca jedva centimetar pored Lisjakove vratnice. Na drugoj strani, od Čulinina priželjkivanog doprinosa - ni "d".

U 60. minuti Armada kreće sa žestokom bakljadom, pucaju petarde, a Torcida replicira sa nešto manje pirotehnike, ali u istom stilu. Službeni spiker upozorava da bi utakmica mogla biti prekinuta, a u toj dimnoj atmosferi, u toj istoj minuti, Hajduk rješava utakmicu.

0:2 - Caktaš

Filip Ozobić po desnoj strani probija i prolazi Tadejevića pa zavrće loptu na Rijekin "peterac" gdje potpuno sam (?!) Mijo Caktaš lagano poentira za 0:2 i praktički udara Hajdukov pobjednički pečat na Jadranski derbi. Najbliži Caktašu od Rijekinih igrača bio je napadač Palibrk koji se vratio pomoći obrani, ali - nije imao kome pomagati.

0:3 - Vukušić

Totalnu dominaciju "Bilih" drugim je golom okrunio Ante Vukušić. Rijekina obrana po stoti je put bila kao anestezirana, a Splićani su odigrali malonogometnu akciju. Caktaš prolazi po lijevoj strani, zavrće u sredinu gdje Vukušić posve sam sa 5-6 metara i treći put šalje loptu iza "glinenog goluba" Lisjaka.

RIJEKA – HAJDUK 0-3 (Vukušić 16, 80, Caktaš 60)

Utakmica je završena!

82.minuta - Miloš je mogao malo ublažiti poraz domaćina, ali udarac glavom s desetak metara bio je preslab za Blaževića.

80. minuta - Ako je i bilo ikakve dvojbe oko pobjednika, sada je sve rješeno. Krasna akcija Bijelih - Sharbini je izbacio Caktaša, ovaj je pronašao Vukušića koji je sa 6-7 metara lako savladao Lisjaka.

72. minuta - Anas je promašio prvu meč-loptu. Pucao je snažno s vrha kaznenog prostora, ali je Lisjak odlično reagirao.

70. minuta - Nakon 'flipera' u 16-ercu Hajduka lopta se odbila do Sivonjića, koji iz okreta pogađa - trbine!

60. minuta - Mat u dva poteza! Sjajna lopta Ozobića s desne strane, Caktaš je s dva metra pogodio praznu mrežu.

52. minuta - Velika šansa za Hajduk! Sharbini je prizemnom loptom iz kornera pronašao Ozobića, koji je s desetak metara pucao malo pored vratnice.

Počelo je drugo poluvrijeme

Završeno je prvo poluvrijeme.

45. minuta - Kontru Hajduka upropastio je Andrijašević udarcem s 20-ak metara preko gola. Šteta za Splićane, budući da je Anas bio sam na lijevoj strani.

43.minuta - Rijeka se oslobodila pritiska, ali još nema udarca prema golu.

35. minuta - Vrlo dobra akcija Hajduka, James je u posljednji trenutak zaustavljen.

35. minuta - Hajduk je potpuno sakrio loptu, Rijeka i po nekoliko minuta ne može krenuti u neku akciju.

24. minuta - Vukušić je zamalo zabio i svoj drugi gol.

23. minuta - Močinić je pucao s ruba kaznenog prostora, ali Blažević je siguran.

18. minuta - Rijeka je imala veliku priliku za izjednačenje. Prvo je Močinićev udarac obranio Blažević, a potom je Sivonjić promašio okvir gola.

16. minuta - Krasna akcija Splićana. Caktaš je poslao okomitu loptu u 16-erac, Anas je propustio, a Vukušić je bacio svog čuvara na travnjak i lagano plasirao u mrežu.

6. minuta - Močinić je u jednom trenutku bio u opasnoj poziciji u kaznenom prostoru, ali Milović je izbio u korner.

Utakmica je počela!

Dalibor Mlakar (Zagreb)

RIJEKA (4-3-3): Lisjak - Švrljuga, Datković, Čagalj, Tadejević (od 78. Čaval) - Palibrk (od 64. Salčinović), Kreilach, Živulić (od 46. Miloš) - Močinić, Sivonjić, Čulina.

HAJDUK (4-1-4-1): Blažević - James, Milović, Neretljak, Kukoč - Andrić (od 79. Ljubičić) - Ozobić (od 83. Kiš), Andrijašević, Caktaš, An. Sharbini (od 83. Vukušić) - Vukušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 23:08