Goran Sebelic/Cropix
POD POVEĆALOM

Drpić nije baš eksplozivan, a Bošnjak nema staru brzinu! A kraj sezone je sve bliže...

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 28. ožujak 2012. 21:33

Prije ogledne utakmice Rijeka je prethodni put u Poreču gostovala u siječnju 2010. i izgubila 0:2. Jučer je, u kombiniranom sastavu (s Porečaninom Matom Milošem) napredovala. Izboren je remi. Sjajna akcija Davida Dujanića koji je uzeo loptu Milošu, prešao Sušca pa slijeva lansirao loptu u suprotni kut Rijekina gola - 1:0. Solo akcija Armanda Mancea u finišu utakmice, na mišiće si je izborio poziciju i sa 10-ak metara matirao Gržetića - 1:1.

Pogled na travnjak nije mu davao gotovo nikakvog razloga za osmijeh. Kombinirana Rijekina momčad igrala je loše, na Bošnjaku i posebno Drpiću se vidi da će im trebati barem dva-tri tjedna kako bi bili od značajnije pomoći mladoj bijeloj squadri. Obojica su jučer odigrala prvih 45 minuta. Drpićeva je obrana porečkom trećeligašu dopustila stvoriti dva čista zicera i još dvije posve solidne prigode, a Bošnjakov napad nije niti jednom opasnije ugrozio Gržentićeva vrata. Istina je kako je objema tim činjenicama kumovala obrambeno porozna, a ofenzivno nimalo kreativna igra Rijekinog veznog reda (Dedić povučeno, Miloš desno, Salčinović istureno, Tomić lijevo), ali dvojica novih igrača nisu impresionirali. Kako je sam Bošnjak nakon utakmice komentirao - očekivano.

- Nemam 90 minuta pravog prvoligaškog ritma u nogama, bilo bi čudo da imam. Ali... danas 45 minuta, protiv Pule koja više, pa protiv Zagreba još koja više i za dva kola to bi trebalo doći na svoje. Danas je bilo bitno da nakon nekoliko mjeseci osjetim utakmicu, loptu, protivnika na leđima... Trener je rekao da se ne štedimo, ali i pripazimo kako se ne bismo ozlijedili, posebno s obzirom na opasnu podlogu.

Drpićev je komentar bio kraći i na istom tragu:

- Ovakva utakmica nije mjerilo. Iskreno, nisam “fit”, ali... nisam ni daleko.

Bošnjaka i Drpića šef struke je prokomentirao u dvije rečenice:

- Drpiću je ova utakmica bila, takoreći prvo što je radio zajedno s momčadi. Vjerujem da će nam obojica biti od pomoći, a Bošnjak će odmah u konkurenciju jer se kod njega napredak vidi doslovno iz dana u dan - rekao je Skočić.

Iskustvom mogu pomoći, ali teško da će se to jako brzo dogoditi



DINO DRPIĆ Nije lako (pr)ocjenjivati nakon 45 minuta odigranih u obostrano letargičnom ritmu, ali ne djeluje bogzna kako eksplozivno. Dok je igrao Rijeka nije primila gol, no obrana je s Drpićem i Sušcem na stoperima bila propusna, protiv prosječnog trećeligaša. Isto kao Bošnjak: iskustvom može pomoći, ali teško da će se to jako brzo dogoditi.

IVAN BOŠNJAK Nije bez goriva, ali posve očekivano nije ni u bajnoj natjecateljskoj formi. Može pomoći, ima nos za ući u prostor no (opet: očekivano) nema onu negdašnju brzinu, a činjenica je da Rijeci prije svega treba klasični golgeter, strijelac. Trebat će vremena (2-3 kola) da postane istinsko pojačanje, a liga završava već za mjesec i pol dana.

Linker
20. rujan 2024 15:23