Karlovac, 031010.1. liga NHL, Karlovac - Hajduk.Na slici: Ante Vukusic (13) za 0:1Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX
NAJBOLJI STRIJELAC BIJELIH

Vukušić: Hajduk će biti borben i agresivan, a meni će biti lakše s Ahmadom

Mi nemamo drugi izbor nego pobijediti i tako ćemo se postaviti u derbiju. Odluka će biti u nogama pojedinca, nadam se da ćemo mi biti nadahnutiji - kaže Ante
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2011. 13:01

Prvi strijelac HNL-a veliki je adut napadački orijentiranog Hajduka. Ante Vukušić je Dinamu prvi put zabio još u svibnju 2009. godine hladnokrvno matiravši Butinu u završnici dvoboja. Bio je to ujedno i prvi prvoligaški pogodak Vukušića. Kada je već znao s nepunih 18, kako li je tek danas kada iza sebe ima jesen protkanu europskim i domaćim pogocima, upitat će se mnogi.

- Kao da je prošlo pet godina, a ne samo dvije nepune godine od mog prvog pogotka Dinamu. Danas sam puno iskusniji, ali treba to potvrditi na terenu.

Dodao je Hajdukov golgeter i jasnu viziju današnjeg dvoboja u kojem Hajduk dolazi na Maksimir samo s jednim ciljem:

- Očekujem u Maksimiru agresivan i borben Hajduk od prve minute. Mi nemamo drugi izbor nego pobijediti i tako ćemo se postaviti u derbiju. Odluka će biti u nogama pojedinca, nadam se da ćemo mi biti nadahnutiji, da ćemo imati više raspoloženih igrača za derbi.

U napadu bi veliki posao za Vukušića trebao obaviti i Ahmad Sharbini, igrač od kojeg se očekuje da na sebe privuče suparničke stopere.

- Protiv Splita se potvrdilo da mi je lakše igrati kada je uz mene još jedan napadač koji može razvući suparničku obranu. Ali u Maksimiru je bitna pobjeda, a manje je važno tko će zabiti. Jasno, volio bih biti strijelac u derbiju, međutim, svaki od nas potpisao bi pobjedu ne gledajući tko će nam donijeti tu veliku radost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:31