Joško Ponoš / Cropix
HAJDUK - S. BELUPO 1-0

Vukušić deveti golom donio tri boda Hajduku, Špaco priznao: 'Sad ću popiti jedan konjak'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2010. 13:52

Uz slabu igru i praktički iz jedine šanse koju je u gol pretvorio Vukušić, Hajduk je osvojio tri boda. Najbolji sud o igri Hajduka dali su gledatelji na kraju utakmice. Hajdukovce su s travnjaka ispratili zvižducima. Ovako je bilo i protiv Varteksa - loša igra, ali pobjeda kao najava europskog meča.

- Najavio sam da će biti teška utakmica i da ćemo pobijediti. To se i dogodilo, a kako se dogodilo, to je druga priča. Borili smo se, imali smo raspoloženog protivnika, a Subašić nas je spašavao. Griješili smo, ali smo osvojili tri boda, imamo 25 bodova na kontu - rekao je Poklepović.

Na kraju je više sebi u bradu, ali da svi čuju odhuknuo:

- Sad ću ja popiti jedan konjak, pa ću se smiriti i sve će opet doći na svoje mjesto...

U ovakvim utakmicama, u kojima su bodovi unaprijed upisani, idealan scenarij je rani gol, za samopouzdanje i mirnoću, i upravo takvu situaciju imali su Splićani protiv Slaven Belupa.

Već u trećoj minuti Hajdukov "killer" Ante Vukušić zabio je za vodstvo Splićana. Proigravanje Bulkua iz sredine terena Vukušić je efektno iskoristio, sačuvao je loptu ispred Purića, ušao je u kazneni prostor te preciznim udarcem matirao vratara Rodića. Bio je to 12. gol Vukušića u ovoj sezoni, već deveti u prvenstvu.

Umjesto da im gol raširi krila hajdukovcima se dogodilo upravo suprotno. Poklepovićeva momčad u nastavku je zaigrala loše, kao da bili pod ručnom kočnicom, osjetio se izostanak Anasa Sharbinija kojeg je zamijenio Trebotić.

Hajduk nije uspijevao nametnuti svoju igru, gosti su držali sredinu terena, Poklepović je već nakon pola sata izvukao Tomasova i poslao na teren Brkljaču kako bi dobio figuru više u sredini terena.

Hajduk je bio bez šansi, a gosti su imali dominaciju, stisnuli su u želji da zabiju gol za izjednačenje. Subašić je skinuo dvije opasne situacije. U 20. minuti Tepurić je imao najbolju šansu kada je tukao iz blizine, a Subašić odbio u korner. Nešto kasnije Milardović je opasno zaprijetio iz slobodnjaka, i opet je Subašić bio na pravom mjestu.

Da stvar bude gora, žuti karton zaradio je Ibričić, to mu je treći, pa će morati preskočiti utakmicu protiv Cibalije u Vinkovcima u sljedećem kolu.

Ibričić je bio najbliži golu u drugom poluvremenu, jednom je iz slobodnjaka natjerao Rodića na intervenciju, a drugi put je išao sam prema vratima Belupa, mogao je gađati izravno, ali tražio Vukušića i to nije učinio dobro.

- Nogomet je igra za golove, a Hajduk je večeras svoju šansu iskoristio, a mi nismo i to jedina istina. Čak i protiv ovakvog Hajduka ne možemo se nečemu nadati ako ćemo promašivati svoje šanse - komentirao je trener gostiju Mile Petković.

KRAJ UTAKMICE

Hajduk - Slaven Belupo 1-0 (Vukušić 9')

71. minuta - Ibričić je pobjegao po lijevoj strani, no oklijevao je da uposli Vukušića, a Maras je izbacio u posljednji trenutak...

65. minuta - Gotova punih dvadeset minuta na Poljudu nema nikakvih uzbuđenja.

Počelo je drugo poluvrijeme !

45. minuta - Kraj prvog poluvremena u Splitu. Hajduk je rano poveo preko Vukušića, no nakon toga Poklepovićeva momčad nije mnogo pokazala.

36. minuta - Marin Tomasov je već nakon pola sata morao iz igre - razlog nepoznat. Ušao je Brkljača.

20. minuta - Bagarić je ubacio za Tepurića čiji udarac blokira Strinić. Hajduk ima sreće jer je u početku zabio jer u nastavku nisu imali nikakvu igru, dok gosti za sada bolje stoje na terenu

4. minuta - Subašić je obranio pokušaj Vojnovića

3. minuta - GOOOL! Ante Vukušić zabio je odmah na početku utakmice svoj deveti gol u prvenstvu. Asistirao mu je Bulku

Utakmica je počela

Poljud - 5000 gledatelja

Sudac: Igor Križanić

Hajduk: Subašić - Strinić, J.Buljat, Maloča, Oremuš - M.Ljubičić, Bulku - Trebotić, Ibričić, Tomasov - Vukušić

Trener: Stanko Poklepović

Slaven Belupo: - Rodić - Bagarić, Maras, Kokalović, Purić - Poljak, Milardović, Gregurina - Delić, Vojnović - Tepurić

Trener: Mile Petković





Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 22:34