Nikola Vilic / CROPIX
NEZADOVOLJNI CRNOGORAC

Vuković: 'Kad nema dovoljno minuta ne može biti ni golova, ali niti dobrih igara'

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 24. travanj 2012. 18:36

Jedini Hajdukov svijetli trenutak protiv Lučkog bio je gol Ivana Vukovića iz slobodnog udarca. Crnogorcu je to tek drugi ligaški pogodak u 17 nastupa, prvi je postigao davnoga 5. studenoga protiv Varaždina, a dodao je još jedan gol u Kupu kod Jadrana iz Gunje.

Za napadača koji je na Poljud stigao u statusu pojačanja to je preslab učinak, ukupno je u 20 nastupa odigrao 1022 minute u dresu Bijelih.

- Kad nema minutaže ne može biti ni golova ni dobrih igara. Mislim da sam zaslužio da više igram, bar sam na početku pokazao da trebam igrati. Onda je došla ozljeda nakon koje sam minutažu dobivao na kapaljku i nisam mogao pokazati da zaslužujem igrati. I da mogu postizati golove. Svaki igrač treba imati kontinuitet i treba igrati na svojoj poziciji da bi pokazao svoj kvalitetu. Doveden sam kao napadač, a nisam igrao napadača i to su stvari koje su utjecale na moju igru.

Unatoč skromnom ovosezonskom učinku, nije požalio što je iz Podgorice došao u Split.

- Nisam tip koji bi žalio za bilo čim. Hajduk je veliki klub, ima veliko ime i reputaciju. Nisam žalio zbog toga, to je korak naprijed za mene i moju karijeru. Ali, očekivao sam da će neke stvari ići drugim tokom - iskren je Giga.

Na njegove predstave bitno su utjecale ozljede, ali i slabija forma zbog čega u Hajduku nije ostvario očekivani napredak.

- Ne bih rekao da me Hajduk učinio boljim igračem, iako postoji promjena u odnosu na Budućnost. Ponavljam, situacija se nije razvijala kako sam ja zamislio. Nadam se da će biti prilike, ako ostanem pokazat ću da sam zbilja pojačanje za Hajduk i da mogu igrati na većoj razini nego što je to bilo ove godine.

Ugovor ga s Bijelima veže do ljeta 2014. godine, ali priznaje da ne zna hoće li ga odraditi do kraja:

- Ne znam hoću li ostati. Dosta sam nezadovoljan, mnogo toga se ove sezone dogodilo u Hajduku. Nadam se da će se stvari popraviti, ali sigurno da ćemo u dogovoru s čelnicima sjesti i popričati o tome što je najbolje za mene i za klub. Ne bježim od stvarnosti, želim vidjeti kakva je situacija, što se očekuje od mene i što ja mogu očekivati od kluba. Onda ćemo najbolje znati što i kako dalje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 14:34