Vladimir Dugandzic / CROPIX
HAJDUK - LUČKO 1:2

Upitno i drugo mjesto? Lučko pogocima Sarića i Petraka iznenadilo Hajduk na Poljudu!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 21. travanj 2012. 20:53

Hajduk je izgubio i od Lučkog, 14-plasirane momčadi MaxTv Prve lige u utakmici u kojoj smo zabilježili najslabiji posjet na Poljudu u ovoj sezoni, tek 2000 gledatelja na tribinama koji su ovoj utakmici dali prednost u odnosu na televizijski prijenos “el clasica” Barçe i Reala.

Zvižduci na Poljudu

Suvišno je pitati jesu li pogriješili. Glasni zvižduci na kraju kazali su sve...

Hajdukovi navijači kao vječiti optimisti nadali su se da će konačno vidjeti nekakav pomak od splitske momčadi, iako im poraz u Osijeku u prošlom kolu nije mogao poslužiti kao pozivnica.

A Splićani su nastavili upravo tamo gdje su u osječkom Gradskom vrtu stali: odigrali su još jednu kriminalnu utakmicu te dozvolili gostujućoj momčadi da se proslavi na Poljudu.

Prekrasni gol Sarića i hladnokrvna egzekucija Petraka bili su kruna na veliki angažman i pametnu igru Lučkog, kluba koji će i ako ispadne iz lige moći se pohvaliti da su u svojoj prvoligaškoj sezoni dobili Hajduk na Poljudu. Opasne situacije pred vratima Lučkog mogle bi se nabrojati na prste jedne ruke, Splićani su sveukupno dvaput tukli u okvir gola (!), a od toga jednom iz prekida, slobodnjaka, kada je Vuković na isteku prvog poluvremena zabio za izjednačenje.

Agonija bez izlaza

Trener Hajduka Mišo Krstičević pokušavao je probuditi svoje igrače, rotirao je i mijenjao postavu, ali ova momčad nema kvalitetu niti može ikoga dobiti. Prava je sreća da prvenstvo ubrzo završava jer ovo je agonija iz koje se ne vidi izlaz.

Nakon poraza i što je još bolnije vrlo blijedog izdanja igrači Hajduk su salvama zvižduka ispraćeni u svlačionicu.

- Pripremali smo se maksimalno ozbiljno za Lučko, jer smo znali da ti momci koji su već ispali iz lige igraju za svoju čast, za svoju budućnost, buduće angažmane u HNL-u. Mi nismo imali igru, loše smo ušli u utakmicu, igrali smo jako sporo. Napali su nas visoko, nismo imali rješenje. Jednostavno neobjašnjivo - rekao je nakon susreta stoper Hajduka Goran Milović.

Nevjerojatno je da do gola Vukovića u 45 minuta nije imao udarac prema vratima gostiju.

- Nakon jako loše utakmice u Osijeku, sad i ovo. Mlada smo momčad i puno osciliramo, pogotovo u organizaciji igre. Moramo spustiti loptu na zemlju, ne samo nabijati. Najviše mi je žao Vukušića koji je igrač prostora, koji loptu treba dobiti u noge. Umjesto da mu pomognemo da postane prvi strijelac lige, mi za njega ništa ne radimo. U Splitu sam navikao na igru od noge do noge, ali teško je to uspoređivati, ovdje se svaka greška gleda pod povećalom, ovdje je i mnogo veći pritisak, ovo je mnogo veći klub. Mi smo Hajduk i moramo se svake sezone boriti za titulu. Navijači ne priznaju lošu igru, oni su platili svoju ulaznicu i imaju pravo pokazati svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo - kazao je Milović koji je zimus iz Splita stigao na Poljud.

Slično je razmišljao i veznjak 'bijelih' Franko Andrijašević.

- Nismo igrali dobro, ovo nam je bila jedna od lošijih utakmica. Nismo uspjevali ostvariti nadmoć u sredini terena, teško smo slagali akcije. Ne znam što nam se dogodilo, znam da možemo mnogo bolje od ovoga. Borili smo se, nije upitna želja, ali ništa nam nije polazilo za nogom.

Hajduk - Lučko 1:2 (1:1)

Split. Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 2500. Sudac Damir Batinić (Osijek).

Strijelci: 0:1 E. Sarić (40), 1:1 Vuković (45), 1:2 Petrak (48)

Hajduk (4 – 2 – 3 – 1): Blažević – James (od 69. Tomaš), Milović, Neretljak, Lima – Obšivač, Andrijašević – Gabrić (od 46. Kiš), Vuković (od 82. Ah. Sharbini), Caktaš – Vukušić.

Lučko (4 – 1 – 4 – 1): Kovačić – Buden, Žižić, Graf, Rendulić – Blagojević – M. Pejić, Burić (od 70. M. Šarić od 86. Z. Ivanković), Petrak, Novak (od 59. Rak) – E. Sarić.

HAJDUK – LUČKO 1:2 (Sarić 40', Petrak 48'/, Vuković 45')

HAJDUK (4-4-2): Blažević – James, Milović; Neretljak, Lima – Obšivač, Andrijašević, Ozobić, Caktaš – Lendrić, Vukušić

LUČKO (4-3-3): Kovačić - Buden, Žižić, Graf, Rendulić - Kovačević, Blagojević, Sarić - Šarić, Novak, Pejić.

KRAJ UTAKMICE!

87. minuta - Nakon solo prodora Caktaš je s 18 metara gađao ispod grede, ali je vratar gostiju loptu izbio u korner. Nakon kornera najviši je u skoku bio Neretljak, ali glavom nije pogodio vrata Lučkog

79. minuta - Još jedna velika prilika za Lučko. Sarić je iskosa s desne strane izišao sam pred Blaževića, ali je vratar 'bijelih' njegov udarac skinuo

71. minuta - Nakon solo prodora bombu prema vratima Blaževića uputio je Šarić, ali je vratar Splićana efektnom intervencijom ovaj put spasio siguran gol

61. minuta - Zaprijetio je na drugoj strani i Burić, sam je izašao pred Blaževića. Mogao je riješiti pitanje pobjednika, ali je s ruba kaznenog prostora šutirao pored gola

61. minuta - Andrijašević je šutirao efektno iz okreta, ali je lopta otišla iznad grede.

GOOL 48.minuta - Petrak je povukao loptu prema šesnaetsrecu domaćina. Kada je izgledao kao da ne zna što će više s loptom šutirao je prema donjem desnom kutu Blaževićevih vrata. Nije to bio isuviše snažan udarac, ali precizan, no lopta nekako ispod nesretnog Blaževića ipak prošla u mrežu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOL 40. minuta - Lučko je povelo na Poljudu! Strijelac za goste bio je Elvis Sarić

26. minuta - Buden je s desne strane ubacio pred vrata za Petraka koji ometan od Jamesa nije uspio dobro glavom zahvatiti loptu

20. minuta - Bez uzbuđenja na Poljudu, bilježimo po jedan korner sa svake strane

15. minuta - Svoj udarac okušao je Neretljak, ali lopta je završila samo u obrambenom zidu

5.minuta - U prvih pet minuta osim zaleđa Vukušića bez uzbuđenja.

Počela je utakmica!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:24