Damir Krajac / CROPIX
DINAMOV AUTOGOL

Vukojevića su doveli da bude vođa, a onda su kapetansku traku dali Portugalcu!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2014. 14:43

Kapetan Dinama je “ministar obrane” Josip Šimunić. Sasvim logično. Nakon odlaska Jerka Leke u Lokomotivu, zamjenik je Domagoj Antolić. Opet logično i normalno. Ako nema u igri Šimunića i Antolića, kapetansku traku preuzima Arijan Ademi. Opet sve u redu, tako treba biti. Ako izostane ovaj trojac, onda na scenu stupa Josip Pivarić. Što je opet očekivano.

Međutim, kada nema te četvorice, kao na utakmici protiv Zagreba, nije nam logično da kapetan bude Eduardo, portugalski vratar koji je u plavom klubu tek mjesec i pol. A upravo je protiv Pjesnika Eduardo bio kapetan plavog broda. Tako je odlučio trener Zoran Mamić. Da se odmah razumijemo, Portugalac zaista ima liderske osobine, vrhunski je profesionalac, odličan čuvar mreže, vrlo ugodan sugovornik, ozbiljan, staložen, može biti uzor sportašima.

Međutim, zar ne bi bilo logično da je čast nošenja kapetanske trake na utakmici sa Zagrebom dobio Ognjen Vukojević? Uzoran, karakteran mladić i sportaš koji je odigrao više od stotinu utakmica za Dinamo i koji je doveden u Maksimir da bi bio vođa, lider ove momčadi? Dovedeš domaćeg igrača koji iza sebe ima veliku karijeru, tvrdiš da ga trebaš upravo kao vođu, čovjek krene s organiziranjem team-buildinga, a onda ostane bez kapetanske trake koju dobije stranac koji je tek došao u plavi klub?

Nikako ne možemo shvatiti takvu odluku. Netko će sad kazati zašto se uopće bavimo tom temom, kad se radi zapravo o tek petom kapetanu. Pa upravo zbog toga. Teško će se dogoditi da će Modri tako skoro zaigrati s momčadi u kojoj neće biti Šimunića, Antolića, Ademija i Pivarića, kao što je bilo protiv Zagreba. Zato je bila jedinstvena prilika da se Vukojeviću s kapetanskom trakom na ruci poželi dobrodošlica, povratak u Dinamo. Šteta što se to nije dogodilo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 09:33