Davor Zunic / CROPIX
BORBA ZA PROLAZ

NAJVEĆI EUROPSKI DAN HNL-A Hajduk, Dinamo, Rijeka i Split love 60 milijuna kuna

Piše: R. ŠolaObjavljeno: 27. kolovoz 2014. 11:11

Neki su otišli toliko daleko da tvrde da je četvrtak najveći europski dan Prve HNL. Možda i nije, ali svakako je jedan od najvećih. Četiri hrvatska kluba u skupinama Eurolige bila bi malo čudo, a tri prvorazredna senzacija. Kako četiri uzvratne utakmice čekamo s četiri vrlo aktivna rezultata, jasno je da će sutra daleko najveći teret pasti na leđa trenera.

Zoran Mamić bi vjerojatno odstupio od srama da ga Rumunji izbace nakon 3:1 pobjede u gostima, Igor Tudor zna da europska jesen Hajduku donosi najmanje godinu dana pristojnog života, kojeg na Poljudu nema već četiri godine. Matjaž Kek sigurno neće biti smijenjen ako ga Šerif eliminira, ali i on dobro zna koliko bi takav rezultat umanjio njegovu veličinu u očima mnogih Riječana. Splitovac Ivan Matić je u najkomfornijoj poziciji, jer sve što napravi može mu biti samo plus, ali ulazak u Europsku ligu može ga preko noći lansirati među trenere s imenom.

Naravno da je i novac važan dio ove priče. Rijeka je prošle sezone u Europskoj ligi zaradila oko 1,8 milijuna eura bez prodanih ulaznica, Dinamo je inkasirao oko 1,5 milijuna u istom natjecanju. Kada bi sva četiri kluba ušla u Europsku ligu, ostvarila po tri-četiri boda u skupini, te imala očekivan posjet na tribinama - Hajduk 70 tisuća na tri domaće utakmice, Rijeka 30, Dinamo 30, te Split 15, a u njihove bi se blagajne slilo oko 60 milijuna kuna. Što je za siromašni HNL doista golem novac.

I zato je četvrtak, uza sve ostalo što donosi sport, doista velik dan hrvatskog nogometa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:34