Vladimir Dugandzic / CROPIX
IZ MILANA - TIŠINA

Vučević 'Mancini je inzistirao na Sušiću, ali otkad je doveo Brozovića nije se javio'

'Istina je, nitko nam se nije javio otkada je Brozović potpisao za Inter' - kaže Vučević
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. siječanj 2015. 19:17

Priključio se i Goran Vučević pripremama Hajduka u Rovinju. Sportski direktor Bijelih odgledao je s tribina rovinjskog stadiona trening hajdukovaca. Na Valbruni, po priličnoj hladnoći, ali ipak na dobrom travnjaku, radili su jučer Bijeli. U kadru je još uvijek i Tino Sven Sušić, igrač koji je prvi Hajdukov adut u zimskom “mercatu”. Ide li Vučević, zbog transfera Sušića, iz Rovinja prema Milanu sljedećih dana?

- Sve je moguće, ali zasad odlazak u Milano nije dogovoren. Ne ovisi samo o Hajduku, dapače, Inter ima ključnu ulogu u toj priči. Ni sutra, ni za dva dana, nema ništa planirano. Mi čekamo da Inter pošalje ponudu za kupnju Sušića. To se do sada nije dogodilo, ali ne znači da neće - rekao nam je Vučević dok smo sjedili u toplini Blok-bara gdje su hajdukovci rado viđeni gosti ovih dana u Rovinju.

Koliko se situacija promijenila od trenutka kada je Brozović krenuo, i na kraju, stigao do Intera?

- Nije se ništa bitno promijenilo. Istina je, nitko nam se nije javio otkada je Brozović potpisao za Inter, ali to zaista ništa ne mijenja. Priznat ću vam, i ja sam u prvi tren kada sam čuo da Brozović ide u Inter, odmah pomislio “jesu li zatvorena vrata San Sira”. Ali, pokazalo se da nisu. Transfer Sušića u Inter dugo se dogovara, uostalom trener Mancini je taj koji je inzistirao na dolasku Sušića među Nerazzurre. Sve jasno govori da Inter ima nespornu želju za dovođenjem Sušića, ali nitko ne zna hoće li se transfer zaista realizirati.

Veliki su upitnici iznad potencijalnog transfera Sušića u Inter. I premda je Vučević iskazao nedvojbeni optimizam glede konačnog rješenja, jedna bitna činjenica logično smanjuje šanse Hajduka u nastojanju da ove zime napravi veliki transfer.

- Svaki novi igrač koji dođe u Inter tijekom zimskog “mercata” smanjuje šanse Hajduku za posao sa Interom. Shaqiri, Podolski, Brozović... sve su to poslovi koji nam ne idu u prilog kada se govori o prelasku Sušića na San Siro. Ne, ne mislim da je to gotova priča, ali Inter je taj koji ima igračke prioritete za kupovinu. Mi smo svoj dio posla odradili na najvišem nivou, ali za posao je najvažnija uloga Intera.

Je li Sevilla bila doista zainteresirana na promptni dolazak Sušića u zimskom “mercatu”?

- Imali smo usmeni interes i ništa više iz Seville. Nije to bilo ni blizu onog interesa i cijene koje su mediji navodili proteklih mjesec dana.

Cijenu nismo uopće tretirali u cijeloj priči oko Sušića. Stoji li još uvijek 5 milijuna eura kao konačni iznos otkupa ugovora 22-godišnjeg veznjaka Bijelih? Nema odgovora na to pitanje, jer nema ni konkretne ponude. Priča s kraja prosinca prošle godine imala je 800.000 eura kao svotu koja bi se uplatila ove zime, a potom bi preostala 4,2 milijuna stigla na ljeto. Ali, to su danas samo pretpostavke o poslu koji bi se možda mogao privesti kraju.

Da, puno je tih “možda” u cijeloj priči, ali sve će se znati vrlo brzo. Igračev zastupnik, Milan Rapaić, u Milanu je i razgovarat će sa sportskim direktorom Intera Pierreom Ausiliom, pa će sljedećih dana raščistiti “magla” oko transfera. Ima li drugih ponuda za Sušića, navodno se i AC Milan uključio u igru za Hajdukova reprezentativca BiH ?

- To ništa ne mijenja našu priču s Interom - odgovorio je Vučević.

Hajduk je Sušića namijenio Interu. Barem dok se ne pojavi neka druga ponuda. Ali te druge, konkretnije i izdašnije ponude za Sušića na Poljudu - nema. Upita je mnoštvo, a konkretna je priča samo jedna, već toliko puta ispričana ova s Interom. Što je s ostalim igračima u transfernom izlogu? Jasno je da Hajduk svake godine ima sve manje igrača za velike poslove.

- Igrač mora biti reprezentativac i uz to imati kontinuitet dobrih nastupa u klubu. To su dva temeljna preduvjeta za ostvarenje transfera. Sve ostalo je vjera u čudo - iskreno je, bez ustručavanja, poručio Vučević.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 15:27