BIJELI TRANSFERI

SUŠIĆ SVE DALJE OD INTERA Hajduk čeka ponude iz Engleske i Italije

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. veljača 2015. 11:57

Saga oko eventualnog transfera Tina Sušića se nastavlja do samog isteka prijelaznog roka koji za većinu relevantnih liga završava danas. Izgledno je kako će samo jedan, ili Sušić ili Filip Bradarić, do kraja prijelaznog roka napustiti Poljud.

Mnogo bliže odlasku u smiraj prijelaznog roka čini se Bradarić, ali i za Sušića su ostale u igri još neke opcije. Od Intera koji se već dugo spominje, velškog Swanseaja koji se u zadnji trenutak ubacio u igru, do talijanskog Udinesea koji navodno također prati razvoj situacije. Mnogo je interesa, ali se čeka nešto konkretno.

Inter i Hajduk su tijekom subote ponovo pregovarali oko potencijalnog transfera Sušića, s tim da su Talijani navodno ponudili modalitet isplate na rate, ali na način da bi Hajduk odmah dobio tek 250.000 eura.

Kako pišu talijanski mediji još 250.000 eura “bijeli” bi potom dobili na ljeto, pa zatim pola milijuna eura u prosincu ove godine, a preostala 4 milijuna eura za otkup ugovora veznjaka bijelih bili bi isplaćeni na ljeto iduće godine.

Hajduk u završnici prijelaznog roka navodno razmatra takvu ponudu Intera koja visinom jest ono što na Poljudu priželjkuju, ali ne i dinamikom isplate. Hajduku je novac potrebniji sada, a Interu je već novac za transfere otišao na Shaqirija, Podolskog, Brozovića...

Nadaju se stoga na Poljudu možda još boljoj ponudi iz Engleske ili Italije u završnici prijelaznog roka. Prema posljednjim informacijama najbliži dovođenju Sušića u svoje redove je velški Swansea. Član engleskog Premiershipa očekuje kako bi ovakvim razvojem situacije odštetni zahtjev za transfer Sušića mogao biti umanjen.

Nadaju se Velšani mogućem popustu ako se Hajduk nađe u situaciji da nema velikog izbora, pred zidom. S druge strane talijanski mediji spominju i interes Udinesea i Milana. Klub iz Udina uvijek je imao dobru skautsku službu i nos za kupovinu igrača.

Hoće li Hajduk nakon transfera Milića (Oostende, Belgija) i Jonjića (Incheon United, Južna Koreja) uspjeti plasirati još nekog igrača u inozemstvo? Teško je očekivati nagle preokrete vezano za moguće odlaske Kalinića, Maloče...

Prijelazni rok u Italiji i Engleskoj, ligama iz kojih najviše ima interesa za Sušića, završava večeras. Ostat će potom otvorena tek tržišta Rusije, Ukrajine, Švicarske, Poljske, Švedske, Norveške...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:29