SVLAČIONICA BILIH

Vršajević: Imamo dobru momčad, stabilizirat ćemo se; Vuković: Odigrali smo užasno

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. listopad 2012. 10:27

Avdija Vršajević zabio je pobjednički gol za 62. rođendan Torcide u 62. minuti, bio je pravi Hajdukov junak gradskoga derbija sa Splitom.

- Posvećujem svoj gol navijačima, to im je poklon za rođendan. Veliko je zadovoljstvo u našoj momčadi, trudili smo se davali sto posto od sebe i to nam se isplatilo. Bili smo još uzdrmani od poraza od Istre u prošlom kolu, koji nam se nije smio dogoditi. No, sada smo to vratili ovom pobjedom. Imamo perspektivnu ekipu, stabilizirat će nam se rezultati – rekao je Vršajević po izlasku iz svlačionice.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine prvi put je u Hajduku zaigrao na ofenzivnoj poziciji, desnom krilu, zamijenivši uloge s Mirkom Oremušom koji je igrao desnog beka. No, ima Avdija iskustva na toj poziciji, i u reprezentaciji igra bliže golu.

- Šef nas rotira, Oremuš i ja i inače često mijenjamo mjesta u igri. Igrao sam već na toj poziciji, isplatilo se i nitko sretniji od mene.

U srijedu slijedi novi okršaj s gradskim rivalom, "crveni" u osmini finala Hrvatskog kupa stižu u Poljud.

- Split je vrlo kvalitetan, imamo dobre igrače. Mi ćemo ih opet shvatiti sto posto ozbiljno, s oprezom i, ako Bog da, opet pobijediti – zaključio je Vršajević.

Zadovoljan je bio Oremuš.

- Baš se poklopilo! Dosad smo uvijek nekako zabrljali kada bi bio rođendan Torcidi, ali evo ovaj put smo navijačima na najbolji mogući način čestitali. U kupu će biti sasvim druga utakmica, ali pokazali smo već dvaput ove sezone da smo bolji od Splita. To moramo napraviti i u kupu, to nam je možda i najvažnija utakmica sezone - rekao je Mirko koji je ovaj put tijekom utakmice znao zaigrati na novoj poziciji, desnom beku, mjenjajući se s Avdijom Vršajevićem.

- Malo smo eksperimentirali, ispalo je dobro. Mijenjali smo se u igri, kada smo to osjećali. Pokazali se odlično, on je zabio gol.

Obrana Hajduka nije imala previše posla.

- Ušli smo hrabro u utakmicu, došli smo po sva tri boda. Znali smo da ne možemo dvije utakmice zaredom odigrati loše. Odigrali smo odlično protiv jake momčadi Splita koja već dugo nije izgubila na svom travnjaku. Dopustili smo im samo jednu šansu iz naše pogreške - istaknuo je Goran Milović koji je slavio protiv svoje bivše momčadi. Za tri dana je novi ispit protiv Splita.

- U ovoj utakmici smo pokazali recept kako treba igrati protiv Splita, tako moramo i doma nastupiti, postaviti se kao Hajduk. Od prve minute treba krenuti napadački. Obranu smo u ovom susretu radili iz napada. Nama u obrani je bilo poprilično lako igrati jer smo samo čistili otpatke koji su ostali od napadača.

U taboru Splita vladala je rezignacija, i drugi put su ove sezone su šaptom pali pred Hajdukom, protiv 'bijelih' su odigrali vjerojatno dvije najslabije utakmice sezone.

- Mogli smo pružiti mnogo više. Hajduk je bio čvrst, dominantan. Imali smo priliku, ali je nismo iskoristili. Razočarani smo. Moramo se iskupiti u sljedećoj utakmici u kupu - rekao je nakon susreta Ante Erceg.

- Želja je danas dominirala nad tehnikom. Hajduk je bio mnogo opasniji, kao da ih je mobilizirao poraz od Istre. Mi se nismo uspijevali nametnuti. Neću reći da smo bili potpuno bezopasni, ali sam jako razočaran. Stvorili smo tek dvije prilike, ali kada ni to što stvoriš ne realiziraš to se kažnjava. Danas smo dobro podbacili. Imamo tri dana za ispravak - kazao je napadač Aljoša Vojnović.

Teško je bilo kapetanu Andriji Vukoviću koji je bio na streljani.

- Odigrali smo sramotno, pali smo praktično bez ispaljenog metka, bez grama borbe. Previše smo se preplašili Hajduka, koji je tome razlog ne znam. Hajduk je zasluženo pobijedio, čestitam im na tome. Mi smo imali dvije šanse u nastavku. Za tri dana je susret u kupu, ali moramo se prije toga dobro pogledati u ogledalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:38