Nikola Vilic / CROPIX
STRAH OD VULIĆA

Hajdukovci ne sumnjaju u prolaz: 'Split opet mora pasti, u Kupu imamo velike ambicije'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. listopad 2012. 14:46

U taboru Hajduka derbi svetog Duje najavili su najbolji prijatelji kapetan Mario Maloča i udarni napadač Ivan Vuković. Iskazali su ogromno zadovoljstvo pobjedom koju su izborili u Parku mladeži protiv Splita. Tih 1:0 uspoređuju s pobjedom protiv Intera u Milanu.

- Igrali smo odlično, vrlo sigurno i zasluženo došli do pobjede i sada to treba ponoviti. Vratio se osmjeh na naša lica, veliko je zadovoljstvo u svlačionici nakon pobjede, ali nemamo vremena za slavlje. Treba sada pobjedu potvrditi i u Kupu, to nam je mnogo važno jer i u tom natjecanju imamo velike ambicije – rekao je Vuković.

Kapetan Maloča, glavni osigurač obrane Hajduk potvrdio je:

- Dobili smo na samopouzdanju. Svi smo sretni jer smo sada treći na tablici, naše mjesto je na vrhu. Još moramo preskočiti i Slaven Belupo pa da ljestvica bude još bolja. Sada se okrećemo Kupu, jer pamtim kako nas je Zoran Vulić kao trener Istre eliminirao usred Poljuda. Ovo je sada najbitnijih 90 minuta, nadam se da ćemo izbjeći produžetke i na vrijeme osigurati pobjedu.

Kako Maloča vidi novi derbi nakon što iz Parka mladeži stižu najave optimizma i revanša?

- Mi smo u nedjelju odigrali utamicu na visokom nivou, nismo im dali da se razmašu. Sad je na njima imperativ, ali je i naš motiv jednako velik. Igra koju smo pružili daje nam pravo da se nadamo još jednom uspjehu – rekao je Maloča, opet reprezentativac po izboru Igora Štimca.

Činjenica da će u redovima Splita nakon duže pauze zaigrati Ivica Križanac nagnala je Vukovića da kaže:

- Kad je spreman Križanac je najbolji stoper lige, ali naš tandem stopera Maloča-Milović je najbolji tandem stopera HNL-a, dakle i na to imamo odgovor – nada se uvijek vedri Giga.

Hajduk i Split igraju sutra u Poljudu u 17 sati, sudit će Duje Strukan. Utakmica nije u izravnom TV prijenosu pa je i to mamac publici da ohrli na stadion i uživo odgleda splitski gradski derbi.

Linker
22. rujan 2024 07:29