CROPIX
SIGURNOSNI RAZLOZI

Vrbanović protiv Štimca: 'Srbija u Splitu? Teško, to ne bi bio baš mudar potez...'

Poznato je da HNS ima Maksimir kao jedini stadion koji zadovoljava sve Uefine sigurnosne kriterije, uključujući i video nadzor i rotirajuće ulaze na tribine - kaže Vrbanović
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. listopad 2012. 23:25

Izbornik Igor Štimac u svom obraćanju navijačima na Facebooku jasno je izrazio želju da se kvalifikacijska utakmica Hrvatske i Srbije, koja je na rasporedu 22. ožujka sljedeće godine, igra u Splitu. S obzirom da je Poljudu već obećano domaćinstvo susreta sa Škotskom (lipanj 2013.) moguće je da se Splićanima iduće godine smiješe dvije kvalifikacijske utakmice.

- Škotska je već ranije bila dogovorena da se ugosti u Splitu, a što se tiče utakmice sa Srbijom znam da je taj susret već načelno dodijeljen Maksimiru jer je iz sigurnosnih razloga utakmicu lakše organizirati na zagrebačkom stadionu. Međutim, ako u HNS-u budu željeli, mi smo spremni ugostiti i taj dvoboj Vatrenih kontra Srbije - kazao je Marin Brbić, predsjednik Hajduka.

Odluku o domaćinstvu utakmica hrvatske reprezentacije donosi Izvršni odbor HNS-a.

- Na sjednici koja će biti uskoro IO će službeno odrediti grad u kojem će se igrati utakmica sa Srbijom 22. ožujka sljedeće godine, ali i gdje ćemo ugostiti Škotsku i Belgiju - kazao je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik, da bi naglasio:

- Treba imati u vidu da je Hrvatska - Srbija utakmica najvišeg rizika i svi moramo biti dovoljno mudri i odgovorni. Poznato je da HNS ima Maksimir kao jedini stadion koji zadovoljava sve Uefine sigurnosne kriterije, uključujući i video nadzor i rotirajuće ulaze na tribine. Naravno da HNS nema ništa protiv Splita, ali kad su u pitanju utakmice ovakvog tipa moramo izbalansirati sve činjenice. Nije to samo pitanje navijanja, jedno je atmosfera a drugo tehničko-sigurnosni aspekti.

Osječani su istaknuli želju da im dođe i Škotska. Sada se oglasio i izbornik Štimac sa svojom idejom; Srbija Splitu, Škotska Osijeku, a Belgija Zagrebu.

- Osijek je najozbiljniji kandidat za Škotsku - ponavlja Vrbanović ali je i dodao:

- Neću špekulirati kakva će biti odluka Izvršnog odbora. Rekli smo da želimo da reprezentacija igra u Splitu, nastojat ćemo to ostvariti što prije bude objektivno moguće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:29