Alen Lesički
'NEFORMALNO DRUŽENJE'

Vrbanović ne dolazi u Westin: Šteta! Baš sam se dogovorio da ‘okrenemo’ roštilj...

'Štimčevi razlozi za poništavanje izbora su smiješni. To je isto kao da netko traži da se ponište predsjednički izbori, jer u jednoj jedinici netko krivo zaokružio budući da je nagluh'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. veljača 2011. 18:26

Damir Vrbanović predstavnik je Zagrebačkog nogometnog saveza u Skupštini HNS-a. Ujedno je i direktor Dinama, te član Komisije za propise HNS-a. Zvanjem je pravnik. Dobio je poziv za nedjeljnu Skupštinu u hotelu Westin.

- Nažalost, neću stić. Baš sam se dogovorio s društvom da ‘’okrenemo’’ roštilj – ironično je konstatirao.

Sve odluke ‘’neformalnog okupljanja’’ u Westinu Vrbanović smatra izvan domašaja Statuta HNS-a.

- Postoji Poslovnik o radu Skupštine koji predviđa određenu pravnu proceduru. Pravorijekom gradskog Ureda za opću upravu Skupština HNS-a, održana 17. prosinca prošle godine, proglašena je pravovaljanom. Nitko na tu odluku nije uputio žalbu ili prigovor. Osobno mislim da je druga strana svjesno propustila tu mogućnost ne želeći ulaziti u proces. Više im odgovara pravni nered s paralelnom Skupštinom – tvrdi Vrbanović.

Štimac smatra kako je Ured za opću upravu (pod ingerencijom gradonačelnika Bandića) svjesno ‘’odigrao u Mamićevu korist’’.

- To su smiješne konstrukcije. U uredu radi žena od 65 godina, koja se privatno bavi uzgojem voća i povrća. Vjerojatno i ne zna da postoje neki Marković i Štimac. Sportsku stranu u novinama vidi jedino kada pali korov. Zakon o upravi propisuje djelovanje udruga građana i ženu samo to zanima, a ne je li pobijedio Štimac ili Marković. Ako su neki zastupnici odluku smatrali pogrešnom mogli su iskoristiti institut žalbe.

Vrbanović Štimca upućuje na 19. travnja, dan kada je Marković sazvao redovnu Skupštinu HNS-a.

- To je isto kao da netko traži da se ponište predsjednički izbori, jer u jednoj jedinici netko krivo zaokružio budući da je malo nagluh.

U američkom Senatu prijedlog Obamine reforme zdravstva prošao je za jedan glas.

No, nitko se iz Alabame ili Virginije nije naknadno bunio niti tražio poništenje glasovanja, jer se netko od glasača u međuvremenu predomislio.

Ne znam koju Štimac ima satisfakciju da u sumnjivoj pravnoj poziciji bude predsjednik do odluke Ureda za opću upravu koja ovu Skupštinu jamačno neće verificirati. Time bi dezavuirala vlastitu odluku o prosinačkom skupu.

Ivan Brleković tvrdi kako se prema Statutu HNS-a Izvanredna skupština ima održati u roku 30 dana od predaje potpisa trećina zastupnika, koji na njoj inzistiraju.

- Skupština je sazvana u primjerenom roku. Prema Zakonu o upravi, kojemu podliježu udruge građana, treba se sazvati u roku 90 dana. A šlampava pravna regulativa koja dopušta raznolika tumačenja upravo je rezultat Brlekovićevog rada u HNS-u

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:49