Željko Šop/CROPIX
VESELI MILIJARDER

Volpi stigao u Rijeku: 'U Europi nećemo biti samo prolaznici, želimo nešto i osvojiti!'

Moj je posao omogućiti da klub bude financijski stabilan. I to je to. Onda nek' taj stabilni klub vode gospodin Mišković i gospodin Komen - rekao je novi vlasnik Rijeke
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 16. veljača 2012. 22:08

U 15 sati u krčku je zrakoplovnu luku sletio raskošni Falcon, a onaj koji je prvi ušetao u aerodromsku zgradu to je učinio sa širokim osmijehom. Ovoga ljeta zagazit će u sedamdesetu godinu života, ali korak je lagan, a nastup kombinacija mediteranske ležernosti i lako uočljive dominacije okruženjem.

Sigurnost, neupitnost vlastite pozicije. Rijeka ga je čekala puna nestrpljenja kao da, nakon desetljeća frustracija, unatoč temeljitoj pripremi terena ni sama ne vjeruje da joj se može dogoditi takav jackpot kao što je - Gabriele Volpi.

- Imamo najbolju Školu nogometa u Nigeriji, imamo sjajnu školu u La Speziji i momčad koja je već napravila pomak u viši razred. To su, dakle, afrički i talijanski primjer. E, sad, Rijeka... Ako sutra na sastanku s gradonačelnikom sve prođe onako kako se nadamo, ambicija vezana uz riječki nogomet zapravo je vrlo jednostavna. Moj je posao omogućiti da klub bude financijski stabilan. I to je to. Onda nek' taj stabilni klub vode gospodin Mišković i gospodin Komen. Ja se pak nadam da će Rijeka najprije imati važnu ulogu u Hrvatskoj, a onda u Europi ne samo sudjelovati, nego igrati značajnu ulogu. Možda čak jednom nešto i osvojiti!

Vidjevši šokirana lica svih nazočnih, lica Riječana (klupskih dužnosnika, predstavnika medija, aerodromskog osoblja...) naviknutih na šesta, sedma mjesta, s tu i tamo pokojim Kupom svakih četvrt stoljeća, rođeni pobjednik Volpi je dodao:

- Ne kažem da će se dogoditi brzo, niti kažem da će biti lako, ali jedno je sigurno: možemo probati, je li tako? Hvala vam, bilo mi je zadovoljstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 05:29