SIMONE VOLPI

Sin novog vlasnika Rijeke: 'Pravi posao tek počinje! Tata je rođeni pobjednik!'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 19. veljača 2012. 20:33

Predsjednik je Pro Recca, vaterpolo je prva sportska obiteljska ljubav, ali uskoro će postat i i jedan od dvojice dopredsjednika riječkog nogometnog prvoligaša. Simone Volpi, sin mega-uspješnog Gabrielea, cijelo se vrijeme velike trodnevne strke oko potpisivanja ugovora o partnerstvu između očeve fondacije te Grada i kluba Rijeke držao maksimalno samozatajno.

Vizure lica asociraju na negdašnjeg sjajnog golgetera, a danas trenera Catanije, Vincenza Montellu. Ako se može povući u drugi plan Volpi jr. će tamo s užitkom biti, ali niti jednom se nije povukao kad ga se zamolilo da stane pred diktafon ili kameru. Govor je “sotto voce”, a osmijeh široko nacrtan na licu, iskren. Tata vlasnik, sin najviše pozicionirani Rijekin djelatnik iz vlasničke obitelji.

Kad je završila najposjećenija press-konferencija ikad viđena u gradu Rijeci, sjeo je na prvu terasu pored Poglavarstva. U sakou i trapericama. Ležeran, nepretenciozan. Ne daje neki formalni, uštogljeni intervju, nego nudi - ugodan razgovor.

- Pravi posao zapravo tek počinje, ali potpisali smo ugovor, sjeli na terasu po predivnom vremenu... Lijepo je u Rijeci! - smije se Simone Volpi.

Navijače prvenstveno zanima onaj sportski, rezultatski.

- Izazov je stavljen pred sve nas, od strane mog oca. A ako se o njemu nešto zna onda je to da je on - pobjednik! Bussines, vaterpolo, nogomet... Svejedno. Moj je otac čovjek koji obožava pobjeđivati.

Nudilo vam se ulaganje u Malagu, a vi ste umjesto sedme momčadi Primere odabrali sedmu momčad HNL-a!

- Počeli smo s VK Primorje, nastavljamo s HNK Rijeka. Obitelj Volpi time se zahvaljuje i odužuje g. Miškoviću i g. Slobodi. Njih su dvojica Riječani, oni dolaze iz ovog vašeg predivnog grada i kraja.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:14