Ante Cizmic / CROPIX
KADET U UDARNOJ POSTAVI

VLAŠIĆ ULAZI U POVIJEST Blankin brat najmlađi debitant Bijelih: 'Uzbuđen? Ne previše'

Nikola u Dundalku ulazi u povijest, samo je šteta što će mali broj ljudi imati to priliku vidjeti...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. srpanj 2014. 10:15

Bijeli su oko 13 sati sletjeli u Dublin odakle su autobusom otišli do hotela Ballymascanlon u Dundalku, dok su predsjednik Brbić i čelnica NO, Branka Ramljak, te dvojica hrvatskih novinara odsjeli u središtu Dublina. Kiše nema, a kažu neće je ni biti. Ni Irska nije što je nekoć bila. Bijele je dočekalo ugodnih i sparnih 20-ak stupnjeva i prazan aerodrom. Naravno, što se domaćih medija tiče. Hajduk Irce zanima tek na utakmici, a do početka utakmice isključivo su okrenuti sami sebi. Zato smo provjerili kako dišu hajdukovci pred današnji dvoboj? Optimizam je prisutan, ali prisutna je i doza respekta. Avdija Vršajević je naglasio:

Pouzdani stoper Goran Milović uvjeren je kako su pripreme pomogle Bijelima koji u Irskoj neće dopustiti da se ponovi Shelbourne.

- Igrali smo s jakim protivnicima na pripremama i svi smo napredovali. Golovi? Stvarali smo šanse, ali nažalost nije bilo golova. Sa svježinom bi trebala doći i toliko željena mirnoća u završnici. I zgodici, jasno.

Dundalk?

- Shelbourne je dovoljno upozorenje, a prošle godine smo se opekli i sa Gruzijcima. Maksimalno ćemo se pripremiti i nećemo dozvoliti iznenađenje.

Dva mjeseca Irci nisu izgubili službenu utakmicu?

- Idemo zabiti zgoditak i želimo izvući pobjedu, da ne bude stresova. Nadam se da ćemo mi prekinuti taj niz Dundalka.

Rijetke su pobjede Hajduka na gostovanjima?

- Ako smo uspjeli Inter u Milanu, moramo pokušati ponoviti to u Dundalku.

Nikola Vlašić po svemu sudeći postat će najmlađi debitant startne euro-postave u klupskoj povijesti sa 16 godina i devet mjeseci. Uzbuđen?

- Ne previše. Ne znam kako će biti kada počne utakmica - kratko nam je odgovorio 16-godišnji Niksi koji će po svemu sudeći zamijeniti ozljeđenog Sušića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:31