REAKCIJE NA ŽDRIJEB

Brbić: 'Bolje Litva nego Kazahstan, ali favoriti smo i protiv jednih i protiv drugih!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. srpanj 2014. 19:36

Hrvatski predstavnici saznali su moguće protivnike u 3. pretkolu Europske lige. Hajduk je u Irskoj pratkički osigurao prolazak dalje, a iduća prepreka bit će im kazahstanski Šahtjor Karagandy ili litavski Atlantis. Prva utakmica u Litvi završena je rezultatom 0:0. Kazahstan ili Litva?, upitali smo predsjednika Marina Brbića.

- Govoreći s aspekta putovanja, bolje bi bilo ići u Litvu, nego u Kazahstan. Ali rezultat prve utakmice Šahtjora i Atlantisa (0:0) pokazao je da se radi o ekipama podjednake kvalitete. Možda je Kazahstancima domaći teren prednost, ali bez obzira tko nam dođe, smatram da samo blagi favorit u tom dvoboju. Dobili smo momčadi koje se mogu proći - zaključio je Brbić.

Split će, objavila je danas Uefa, 2-1 prednost iz prvog dvoboja kontra izraelskog Hapoel Beer Sheve zbog rata u Gazi braniti na Cipru, u Larnaci. Obrane li prednost, čeka ih ukrajinski Černomorec iz Odese. S obzirom na sigurnosno stanje u Ukrajini, Split će vjerojatno opet biti gost na neutralnom terenu. Trener Ivan Matić:

- Najprije Zadar, to nam je najvažnije, potom uzvrat s Hapoelom, a kamo sreće da se suprotstavimo i Černomorecu. Nije baš da nas je pomazila sreća, jer ukrajinski klub nije atraktivan, a znamo da su jaki kad su proteklih sezona bili uspješniji od uglednih imena, pa i od našeg Dinama lani.

Lijevi bočni Splićana Denis Glavina tvrdi: - Meni je drago da u 3. pretkolu možemo igrati s Ukrajincima,. Ipak sam tamo proveo dosta godina i supruga mi je Ukrajinka. Znam da nisu jaki kao prije, otišlo im je dosta stranih igrača zbog situacije u državi. Mislim da u dvoboju s njima imamo izgleda.

Vikingur s Farskih otoka ili norveški Tromsö? Bilo je to pitanje namijenjeno Rijekinom treneru Matjažu Keku. - Zagreb! To je ono o čemu trenutno razmišljamo - kratak i jasan bio je Kek...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:24