Ante Čizmić/CROPIX
'OPALIO' IH PO DŽEPU

Vlajčević poručio Hajduku: Dosta je novčanih kazni, idući put igrate bez gledatelja

Kad se pogleda u koliko utakmica su navijači Hajduka uzrokovali prekršaje jasno je da više praktično nemamo prostora izricati novčane sankcije - kaže disciplinski sudac
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. travanj 2012. 21:17

Krešimir Vlajčević dopustio je gledateljima da nazoče ponovljenoj utakmici Istra 1961 - Rijeka u srijedu 11. travnja u Puli. Disciplinski sudac 1. HNL, međutim, nije poštedio klubove, svaki će morati platiti 50.000 kuna. Riječani su već uložili žalbu, smatraju da nisu odgovorni za zbivanja na stadionu Aldo Drosina. Komisija za žalbe bi se trebala brzo okupiti.

- U Pravilniku jasno piše da se izriče novčana kazna, osim ako se radi o ponovljenom slučaju ili težim neredima. Niti jedno, niti drugo nije aktualno, bez obzira što je prekinuta utakmica - pojasnio je Vlajčević.

Najviše posla imao je s Hajdukom. Splićanima je "odrezao" čak 235.000 kuna, računajući i ponavljanje sankcije od 80.000 kuna za utakmicu s Istrom 1961 iz 19. kola. Koja je u međuvremenu pala na Komisiji za žalbe.

- Kad se pogleda u koliko utakmica su navijači Hajduka uzrokovali prekršaje jasno je da više praktično nemamo prostora izricati novčane sankcije, te ću za mogući sljedeći izgred morati odrediti da se na Poljudu igra bez publike - nastavio je Vlajčević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 17:31