GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
DERBI KOJI ODUŠEVLJAVA

VIDEO: Pogledajte utakmicu sezone na Maksimiru! Šest golova, tri za kandidata godine, veliki gaf...

U čudesnom derbiju 3. kola HNL-a Dinamo i Rijeka na Maksimiru su remizirali 3:3
Piše: Sportske novosti/Davorin OlivariObjavljeno: 01. kolovoz 2021. 23:06

DINAMO - RIJEKA 3:3 (Perić 9', Majer 32', Oršić 59' / Abass 23', 38', Drmić 43')

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Perić, Franjić - Jakić - Menalo (od 65. Kastrati), Ivanušec, Majer (od 65. Mišić), Oršić (od 89. Čop) - Gavranović (od 65. Petković)

RIJEKA: Labrović - Escoval, Velkovski, H. Smolčić - Lepinjica (od 65. Stanić) - Tomečak, Liber (od 79. Selahi), Pavičić, Vukčević (od 65. Ampem) - Abass (od 87. Galović), Drmić (od 79. Obregon)

Zagreb - stadion Maksimir. Gledatelja: 1 507. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)


Kakvu smo ludu, fenomenalnu utakmicu gledali u Maksimiru! Čudo jedno, nogometni show najviše klase. Kao da su u najboljoj formi na travnjaku igrali Messi, Ronaldo, Neymar, a ne dečki iz HNL-a. Pa takve pogotke kakve smo vidjeli postižu najveći svjetski majstori. Jedan je bio ljepši od drugog, lopte su sijevale u rašljama, nešto neviđeno.

Što je li samo radio Issah Abass, kako je namjestio nogu, kako je pogađao. A tek Josip Drmić koji je ljevicom 'skinuo paučinu'. Ili Majerov pogodak 'lijevom vanjskom'. Derbi HNL-a bio je sigurno jedan od najboljih u povijesti HNL-a, držimo da ne pretjerujemo u toj konstataciji. Barem jedno od najboljih poluvremena.

GOL ZA 1:0:

Zbog takvih utakmica volimo nogomet, zbog takvih sjajnih prezentacija uživamo u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Naravno, nakon tog rezultata Modri ne mogu biti zadovoljni, očekivali su pobjedu pred sudar s Legijom, izgubili su u Maksimiru dva boda.

Modri su od starta utakmice krenuli agresivno, stisnuli su Rijeku, makar su prvu priliku nakon desetak minuta imali gosti. Tomečak je centrirao, Abass je dobro skočio, ali je njegov udarac glavom zamalo promašio cilj.

GOL ZA 1:1:

A onda je Dinamo brzo poveo nakon jedne gužve u šesnaestercu, tu je vratar Labrović malo kiksao, dozvolio je da Perić glavom dođe do lopte prije nego on rukama.

Nakon toga na travnjaku je postojao samo Dinamo, akcije su se slijevale prema riječkom golu, nekako se samo čekalo da domaćin postigne drugi pogodak. U jednoj dobroj situaciji našao se Theophile, ali je njegov udarac s desetak metara blokiran.

GOL ZA 2:1:

A onda je slijedio pravi 'cirkus', u dvadeset minuta postignuta su četiri gola, četiri ljepotice, četiri poslastice. Majer je zabio i tad se opet činilo da će Dinamo preuzeti dominaciju, jer tri-četiri minute lopta je stalno bila pred golom Riječana.

No, onda se opet ukazao taj Abass, lopta ga je ponovno poljubila u kopačku. Nešto kasnije i starog majstora Drmića, nemoćni Livaković je samo širio ruke, nije mogao vjerovati kako Riječani pogađaju njegove rašlje. Kao da su ciljali dronovima...

GOL ZA 2:2:

Drugo poluvrijeme također je počelo 'veselo'. Već na samom startu druge dionice, stvorila se velika gužva u šesnaestercu Rijeke, lopta je šetala po gol-crti, ali uspjeli su je gosti izbiti daleko prema centru.

Dinamov pritisak ipak je dao ploda, brzo je uslijedilo izjednačenje, Modrima je jako pomogao Labrović početničkom pogreškom.

GOL ZA 2:3:

Nastavilo se dalje u žestokom ritmu, napadi su se smjenjivali, ali bez većih prilika do petnaestak minuta prije kraja kad je nakon centaršuta Oršića iz kornera odlično skočio Petković, ali je njegov udarac glavom otišao ravno u Labrovića.

Nakon toga dva puta ozbiljno je priprijetio Oršić, jednom je prošlo nekoliko centimetara kraj vratnice, drugi put je obranio Labrović. Modri su do konca još stiskali, ali ostalo je neodlučeno.

GOL ZA 3:3:


KRAJ UTAKMICE!

90'+4' - Ristovski je opalio iz dobre pozicije nakon centaršuta Bartola Franjića, ali nije bio dovoljno precizan, čuo se samo uzdah maksimirskih tribina...

90' - Četvrti sudac Mario Zebec pokazuje da će se igrati pet minuta nadoknade.

89' - Posljednje minute odigrat će Duje Čop umjesto Mislava Oršića.

88' - Oršić je iz slobodnjaka prebacio živi zid, ali i vrata Rijeke.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

87' - Posljednju promjenu radi Tomić. Izlazi dvostruki strijelac Abass, zamijenit će ga Nino Galović.

85' - Petković je nadvisio Escovala nakon Theophileova centaršuta, prolazi i taj udarac glavom pored vratnice.

84' - Pokušava i Ivanušec, još jednom sjajno brani Labrović...

81' - Opet prijeti Oršić! Ovog puta opalio je ljevicom i gađao suprotan kut, a Labrović vršcima prstiju skreće to u korner!

79' - Nova dvostruka promjena kod gostiju. Izlaze Drmić i vidno umorni Liber, priliku dobivaju Jorge Obregon i albanski veznjak Lindon Selahi.

75' - NOVA UZBUĐENJA NA MAKSIMIRU! Petković je fantastičnom minijaturom gurnuo Kastratija u šansu, krilni napadač Dinama srušen je u šesnaestercu i sudac Pejin odmah je pokazao na bijelu točku! Međutim, pomoćni je sudac pokazao da je Kastrati ipak bio u zaleđu... ljutili su se dinamovci, no ponovljena snimka pokazala je da su suci u pravu.

73' - Malo je nedostajalo do novog pogotka! Oršić je u svom karakterističnom stilu opalio s ruba šesnaesterca i prohujalo je to tik uz suprotnu vratnicu! Labrović je već bio svladan...

70' - Oršić je tražio Mišića u petercu, ali odlazi to u gol-aut.

65' - Promjene i kod Dinama i kod Rijeke. Izlaze Majer, Gavranović i Menalo kod Modrih, u igru će Mišić, Petković i Kastrati. Tomić na klupu šalje Lepinjicu i Vukčevića, ulaze Mato Stanić i Prince Ampem.

61' - Drmić je zaprijetio iz slobodnjaka, odlazi to preko gola.

59' - GOOOL! Theophile je poslao 'svijeću' u šesnaesterac Rijeke, a Labrović zaplivao u prazno i praktički predao loptu u Oršićeve noge koji preko Escovala šalje loptu u mrežu... novo izjednačenje u Maksimiru!

GOL ZA 3:3:

53' - Drmić je izbio sam pred Livakovića i u situaciji 'jedan na jedan' brani Dinamov vratar taj zicer! Ali bio je u zaleđu napadač Rijeke, ne bi gol bio niti priznat...

50' - Strašna šansa za Modre! Majer je ponovno izveo korner, Jakić skočio najviše i dobro gađao glavom, ali brani to Labrović... odbijanac je Gavranović pokušao ugurati u mrežu, ali čisti to Tomečak s gol-linije!

46' - Vraćamo se na Maksimir. Unatoč nekim izrazima nezadovoljstva u prvome dijelu, nisu mijenjali ni Krznar ni Tomić.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Fantastičnu utakmicu gledamo večeras na Maksimiru... Dinamo je dvaput vodio golovima Perića i Majera, ali Rijeka je zabila tri čudesna eurogola kojima je u potpunosti preokrenula rezultat. Dvaput je fenomenalno pogodio Abass, a jednom Josip Drmić. Nova uzbuđenja i pogotke očekujemo i u nastavku.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - Abass zamalo postiže novi gol, tj. eurogol, međutim novi njegov fenomenalan udarac prolazi malo iznad grede...

43' - GOOOL! Liber je isprovocirao novu pogrešku Dinamove obrane, a Josip Drmić iz okreta fenomenalno postiže pravu eurogolčinu... Rijeka ludim preokretom vodi na Maksimiru!

GOL ZA 2:3:

38' - GOOOL! Lovro Majer je grubo pogriješio vraćajući loptu prema svom golu, 'nanjušio' je to Rijekin ganski nogometaš i pogodio, gotovo identično kao kod prvog gola, same rašlje Livakovićeva gola... Abass dodaje svoj drugi gol za novo izjednačenje Rijeke!

GOL ZA 2:2:

36' - Theophile u skoku udara Abassa laktom te i on ulazi u sučevu knjižicu.

35' - Lepinjica je novi 'vlasnik' žutoga kartona, žrtva je bio Kristijan Jakić.

32' - GOOOL! Gavranović je poslao sjajnu okomitu loptu, Menalo ju je samo dotaknuo, a Majer se ubacio iz drugog plana i prebacio Labrovića za novo vodstvo Modrih!

GOL ZA 2:1:

32' - Ivanušec sjajno gađa s ruba šesnaesterca, prolazi to tik uz suprotnu vratnicu!

25' - Franjić je ispalio jedan 'projektil', a Labrović to sjajno brani!

GOL ZA 1:1:

23' - GOOOL! Drmić je iskoristio pogrešku Dinamove obrane, sjurio se u šesnaesterac i napravio potez previše, bio je to čisti zicer koji uspijeva neutralizirati Ristovski... međutim, u nastavku akcije Abass dolazi do lopte, i s ruba šesnaesterca, između Theophilea, Majera i Jakića, savršeno pogađa same rašlje gola Modrih, potpuno je tu nemoćan bio Dominik Livaković... izjednačenje Rijeke na Maksimiru!

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

17' - Požrtvovno se bacio Escoval i blokirao Theophileov udarac.

15' - Nova šansa za Modre! Ubacio je Ristovski za Oršića, krilni napadač Modrih šalje povratnu do Majera, a ispred njega u posljednji trenutak čisti kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić!

10' - Pavičić je prvi igrač sa žutim kartonom zbog prekršaja na Jakiću.

GOL ZA 1:0:

9' - GOOOL! Kakav glavomet dinamovaca... Majer je izveo korner, na drugoj vratnici Gavranović glavom vraća do Franjića koji opet glavom pronalazi Perića, a visoki branič Modrih nadskočio je Escovala i neodlučnog Labrovića te, pogađate, glavom pronalazi put do mreže... Naljutio se trener Rijeke Goran Tomić na svoje igrače, ali pomoći mu nema. Dinamo vodi 1:0!

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

6' - Uzvratio je odmah Menalo na drugoj strani i izborio korner.

5' - Abass nije dobro zahvatio loptu, njegov udarac glavom odlazi pored gola.

1' - Počinje susret na Maksimiru. Glavni je sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix


20.00: Damir Krznar po najavama je Brunu Petkovića ostavio na klupi, a u vrh napada postavio Marija Gavranovića, no jedna druga zamjena upada u oči. Umjesto Mišića, koji je trebao nastupiti u tandemu s Jakićem u veznom redu (Ademi je i dalje ozlijeđen), u sastavu su i Luka Menalo, ali i Mislav Oršić koji standarno igraju na lijevom boku. Vidjet ćemo kad igrači istrče na travnjak kako je to zamislio trener Dinama.

Sastav Rijeke doživio je još više promjena. U kadru danas nema Mudražije, Vuka, Murića, Galešića i Krešića, na klupi su završili Galović, Čerin i Ampem, a startaju Velkovski, Liber i Abass.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 17:16