Drago Sopta / CROPIX
JELA ZABIJE KAD SE SJETI

Vida: 'Vidim se u udarnoj postavi protiv Iraca, recite mi igrača koji se vidi na klupi'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. svibanj 2012. 22:23

Domagoj Vida jučer je proslavio 23. rođendan. Nije bilo velike veselice, s djevojkom je otišao na ručak. Suigrače je počastio u svlačionici.

- Nema vremena za slavlje. U srijedu nas očekuje prva finalna utakmica Kupa s Osijekom. Treba se pripremiti, koncentrirati, jurimo po drugu titulu - kazao je slavljenik.

Koja vam je bila nogometna rođendanska želja?

- Zdravlje je na prvom mjestu. Onda slijedi osvajanje Kupa, te uspješan nastup na Euru.

Vida je Dinamov rekorder. Po broju minuta provedenih na travnjaku. Upisao ih je 2255. Jedan od ključnih igrača Čačićeve momčadi, bez ikakve dvojbe. Na utakmici s Istrom 1961, trener ga je ipak malo odlučio odmoriti, pa je ušao u igri posljednjih pola sata.

- Je li da se moglo uživati u nogometu! Baš je bilo dobro, zgodna utakmica, mi smo se nazabijali, sve super - priča Vida.

Sasvim je u pravu, Dinamo je protiv Istre ponudio jako dobro izdanje. Izgleda da je trener Ante Čačić uspio održati visoku razinu forme za završnicu sezone u kojoj Modre očekuje finale Kupa s Osijekom.

- Igrao sam većinu utakmica, osim protiv Lučkog, a u Karlovcu sam ušao u igru posljednjih 20 minuta. Zato mogu i ja malo odmoriti, makar iskreno, ne osjećam se umorno. Pa, jučer sam napunio 23 godine, kako ću se osjećati umorno? Odmarat ću se u mirovini, sad bih samo igrao, igrao, igrao...

Prvenstvo je davno arhivirano, Modri bježe Hajduku ogromnih 20 bodova, sad se priča zove osvajanje Kupa. Domagoj igra protiv svog bivšeg kluba, u Osijeku su ostala mnoga lijepa sjećanja.

- U Osijeku sam stasao. I prvi puta se prodao. Gledao sam ih protiv Hajduka gdje su bili bolji i zasluženo trijumfirali. Dobri su, moramo ih respektirati, ipak je to finale. Volim Osijek, ali naravno da ću dati sve od sebe da ih pobijedimo i veselimo se još jednoj tituli.

Pričali smo s hrvatskim reprezentativcem o kvalitetama Osječana.

- Podsjećaju me na vremena kad sam ja igrao u Gradskom vrtu. Dobra su klapa. 'Mali’ Perošević je počeo zabijati, a ima tu još dobrih igrača. Prije svih Ibriks, koji nam je u Maksimiru radio probleme. Maglica je također odličan. Međutim, pustimo Osijek, Dinamo je uvijek gledao sebe, pa će tako biti i ovaj put. Ova utakmica protiv Istre pokazala je još jednom našu moć, bila je dobra 'poguranac’ za Gradski vrt.

Kazat će kako se nada da će stadion u Gradskom vrti biti meka za ljubitelje nogometa

- Vjerujem da bi mogao biti 'ugodno popunjen’. Očekujem spektakl, dobru atmosferu, baš onakvu kakvu zaslužuje finale hrvatskog Kupa. Siguran sam da će Kohorta napraviti sjajno ozračje, a nadam se da će biti i naših navijača, da nas malo više podrže.

Apostrofira da će Modri već u prvoj utakmici probati sve riješiti.

- Idemo na pobjedu, želimo staviti ruke na pehar već u Gradskom vrtu. Međutim, nogomet je nepredvidljiva igra, vidjeli ste kako je ispala Barcelona? Moramo se jako dobro koncentrirati, biti pripravni na razna iznenađenja. Do srijede se moramo maksimalno spremiti i već u prvom ogledu zabiti što više pogodaka. Onda će uzvrat biti mirniji.

Modri ovog proljeća nisu izgubili utakmicu. Igrali su tek dvije neodlučene, protiv Zadra i Rijeke. Nekih prijašnjih godina znalo se događati da plavi dečki kad već osvoje naslov počnu 'brljati’, igrati slabije. Ove sezone to nije slučaj, makar se u jednom trenutku učinilo da bi nakon osvajanja prvenstva u Šibeniku opet moglo sve po starom. Ipak, 'dogodila se Istra’, solidna momčad, druga po učinkovitosti ovog proljeća, iza jasno nepobjedivog Dinama. Koja je tajna ovog modrog proljeća?

- O tim prošlim sezonama sam samo čitao, jer mi je ovo prva koju igram u plavom dresu. Nama sad stvarno ide dobro, moram podcrtati da nas je trener Ante Čačić izvrsno posložio. Za svaku utakmicu pronalazimo neki novi motiv, bodrimo se, želimo biti uvijek dobri. Sad recimo imamo 20 bodova prednosti u odnosu na Hajduk, ali mi smo Dinamo, mi moramo na svakoj utakmici zabijati što više golova, igrati što atraktivnije, vjerujem da će s vremenom onda više ljudi dolaziti na stadion.

Kako se motivirate?

- Recimo, cilj nam je sada ne izgubiti niti jednu utakmicu do kraja sezone. Imali smo onaj cilj ne primiti gol do kraja sezone, taj nismo ostvarili. Ma, sad mi je krivo što sam uopće kazao da nam je cilj ne izgubiti do kraja sezone, bojim se da nas nisam urekao.

Kako to mislite?

- Sjećate se, kad smo rekli da naš je cilj da do kraja sezone ne primimo niti jedan pogodak, primili smo ga baš na svakoj!? Ali dobro, lakše je ne izgubiti, nego ne primiti gol. Mršić nam je zabio fantastičan, neobranjih pogodak, Križman isto, na Kantridi smo primili iz jedanaesterca.

Naravno da Domagoj već sad razmišlja i o Europskom prvenstvu.

- Jako se veselim, to mi je prvo veliko natjecanja.

Vidi li se u udarnoj momčadi Slavena Bilića u utakmici protiv Iraca?

- Jasno da se vidim. Recite mi ime igrača koji se vidi na klupi za pričuve? Igrao sam dvije kvalifikacijske utakmice protiv Turske, igrao sam protiv Švedske. Nadam se da Slaven Bilić gleda i Dinamo, pa uviđa da je sve O.K. Pokušat ću ove četiri utakmice do kraja sezone odigrati na najvišoj mogućoj razini, malo se odmoriti nekoliko dana, a onda na pripremama opet dati 'puni gas’. Vjerujem da ću izboriti udarnih jedanaest za startnu utakmicu na Euru.

Dodao je i ovo...

- Žao mi je što se ozlijedio Dejan Lovren...

A prati li što rade ostali hrvatski reprezentativci?

- Jelavić zabija kad se sjeti. Protiv Fulhama opet dva 'komada’, svaka mu čast. Nadam se da zadržati tu formu i na Europskom prvenstvu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 03:40