Aleksandar Dimitrijević / Cropix
PRIPREME ZA FURIJU

Vida: 'Orlove smo očerupali, a sad, čuvajte se Bikovi, vama ćemo iskopati oči!

- Ležimo, gledamo TV, filmove, igramo Playstation, čitamo - kratak je Badelj, puno je pričljiviji Vida. Koji se baš vratio iz - šetnje. - S jedne kave na drugu, s druge na treću
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2010. 14:51

Kao da su na maturalnom putovanju, a ne pred najjačom - ili u najmanju ruku emotivno najvažnijom - utakmicom karijere, nogometaši hrvatske “do 21” nogometne reprezentacije savršeno se zabavljaju u Svetome Martinu na Muri. Dinamovac Kelava, opušteno zavaljen u hotelskom lobbyju Spa & Golf Resorta Sv. Martin, iz prve će ispaliti.

- Što mi fali, pa bolje mi je nego doma sa ženom!

Šali se, naravno, mladi suprug Ivan, pa se odmah nadovezuje sa širokim smiješkom.

- Stvarno nam je tu već kao da smo kod kuće, čak se evo i šišamo ovdje...

Kelava, Jajalo i Vida i inače prednjače zezancijom, s tim će se složiti svi članovi ekspedicije, od vođe i svojevrsnog domaćina Međimurca Dragutina Katalenića do, recimo, stopera Maloče.

- Vida je apsolutno broj jedan među vickastima - tvrdi 21-godišnji Hajdukov Super Mario.

Jedino Milan, Dinamov Milan, Badelj ima svojeg favorita, on će “izbaciti” Gorana Jozinovića. Za interni smiješak reprezentativaca, baš opasno bezbrižnih pred preksutrašnji odlazak u Burgos.

- Znamo da je u pitanju grad na nekih dva i pol sata vožnje od Madrida, da im domicilni klub igra u trećoj ligi. Mladu Furiju gleda 10-15 tisuća ljudi? Pa lijepo... - mirno će Badelj.

Kapetan Mato Jajalo ovoga puta ne priča puno, budući da neće moći “pričati” ni na terenu u Burgosu, zbog drugog žutog kartona dobivenog u Kragujevcu. No zato je na temu veze te dvije utakmice itekako glasan “knez Domagoj“ - Vida.

- Orlove smo u Kragujevcu očerupali. A sad, čuvajte se Toros, vama ćemo iskopati oči!

Toros su bikovi, ako je potreban prijevod, španjolski ponos i zaštitni znak. Hoće li se mladi Hrvati doista pretvoriti u neslomljive i hrabre toreadore ostaje za vidjeti, činjenica je tek da se velikih španjolskih imena ne plaše.

- Atmosfera je stvarno čudo, od prvoga kola i onog nespretnog poraza od Cipra. Da nije tako, ne bismo ni došli ovako daleko - priča Mario Maloča, koji protivnika cijeni, no o njemu ne zna previše.

Svi su malo umorni

- Znamo ih po imenima, no nismo ih još gledali. To nam upravo predstoji (od danas, nap.a.). Nema sumnje, dobili smo najtežeg mogućeg protivnika, svi se s time slažu. No, ponavljam, dobri smo i mi, mislim da možemo igrati sa Španjolcima - optimist je Maloča, na kojeg se nadovezuje Badelj

- Nećemo biti posebno pametni ako kažemo da će obrana biti najvažnija. No i mi u vezi smo taj jako važan gard, štoviše napad nam mora biti prvi blok obrane, pa onda naš vezni red drugi blok. Jer Španjolci su baš u napadačkom dijelu posebno jaki, kolektivno im se moramo oduprijeti, probati naći slabiju stranu i to iskoristiti.

Obojica naglašavaju važnost pomoći publike u uzvratu, no i sami kažu - najviše je na njima. Rezultat prvog sraza u utakmici koju će prema najavama pohoditi svaki deseti od ukupno 180 tisuća stanovnika, uvelike će definirati i nazočnost gledatelja u Varaždinu.

- Svjesni smo toga, vjerujem da ćemo se kvalitetno pripremiti. S obzirom da smo svi malo umorni od ritma četvrtak - nedjelja nastojimo se tijekom prve polovine tjedna dobro odmoriti, osvježiti se, da maksimalno spremni dočekamo put.

Treniraju jednom dnevno, od 17 sati. Kako provode vrijeme do tada, nije li dosadno?

- Ležimo, gledamo TV, filmove, igramo Playstation, čitamo - kratak je Badelj, puno je pričljiviji Vida. Koji se baš vratio iz - šetnje.

- S jedne kave na drugu, s druge na treću. Prošao sam cijeli Martin da bih napokon dočekao ručak - sa smiješkom će Domagoj.

Upoznaj domovinu da bi je više volio. Međimurje ima puno čari, bit će ih prilike pokazati i kockastima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 14:17