POVRATNIK U HNL

VELIKO POJAČANJE Mate Bilić stigao u RNK Split: 'Sve smo dogovorili u deset minuta'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. lipanj 2013. 14:25

RNK Split i Mate Bilić sve su dogovorili, predstavljanje novog zvučnog pojačanja u Parku mladeži održalo se u 11 sati.

- Došao sam u klub koji je u progresiji, šteta što nije ostvario Europu prošle godine, ali bitno je da su ambicije visoke. Zato ćemo ove sezone dati sve od sebe da to poboljšamo i da budemo bolji nego ove sezone. Ja moram istaknuti da sam se s predsjednikom dogovorio za 10 minuta, drago mi je što sam se konačno vratio u Split, nije lako biti 11,5 godina vani. Zadovoljan sam svime što sam postigao u dosadašnjem dijelu karijere, a sada okrećem jednu novu stranicu, motiviran sam i nadam se da ću zajedno s ostatkom ekipe ostvariti očekivanja kluba - kazao je Bilić, te dodao:

- Mi svi u Dalmaciji navijamo za Hajduk, ali ja sam profesionalac, svoj kruh zarađujem pošteno i od njega živi moja familija. Hajduk je moj klub, ali praktički nisam dolazio u kontakt s njima, tu su me kontaktirali Križanac i odvjetnik Kruno Peronja, nakon toga predsjednik Žužul je došao u Španjolsku i vrlo brzo smo se dogovorili. Nadam se da ću već u Austriji ući u optimalnu formu i da da ću zajedno s ostatkom ekipe ući spreman u novu sezonu

Bivši nogometaš Hajduka i hrvatski reprezentativac, karijeru je proveo većinom u Španjolskoj i nešto kratko u Austriji, a njegov potpis Splitu bi trebao jamčiti bolju efikasnost. U srcima navijača Hajduka ostati će upamćen njegov odličan pogodak iz slobodnjaka protiv Mallorce na Poljudu. Taj gol ga je i prodao u Zaragozu, gdje se nije naigrao, najveći dio svoje španjolske karijere proveo je u Gijonu.

Nakon Ivice Križanca i Ivana Perišića... i treći Omišanin zaobišao je Hajduka. Mate Bilić u samom zaslasku svoje nogometne karijere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:05