Tom Dubravec / CROPIX
BIJELI NA PRIPREMAMA

Hajduk krenuo pobjedom u Sloveniji: Kiš i Milović zabili za slavlje protiv Rudara

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. lipanj 2013. 23:39

Hajduk je uvjerljivo obračunao sa solidnim slovenskim prvoligašem Rudarom iz Velenja , u sparing-susretu u kojem su "bijeli" sustavno lomili otpor svojih protivnika, konačnih 3:0 solidno zvuči, zar ne?!

Trener Hajduka Igor Tudor isprobao je dva sastava, dvije postave, izmiješao prvotimce i po 45 minuta dao na volju svojim idejama u potrazi za idealnih 11, s naglaskom na ofenzivu, na proboje preko krilnih pozicija.

Gledajući postave možete se i vi poigrati što to sve smišlja Tudor.

Iz početka su Velenjci dobro parirali, a onda su posustali. U drugom dijelu posebno, kad su ušli neki udarni aduti Hajduka, a domaći "rudari" oslabili postavu. Idealno da se razigra Ivan Giga Vuković i da Kiš dade na mašti svome golgeterskom njuhu, idealnom postavljanju i neumoljivoj egzekuciji.

U neizvjesnom i borbenijem prvom dijelu prvi gol pao je neposredno pred odlazak na odmor. Korner je izborio Sušić, a nakon udarca iz kuta nabacio je idealno Caktaš, s lijeve strane. Na glavu Kouassija. Udarac Bjelokošćanina ukrotio je načas vratar Rudara, ali samo odbio loptu, pritrčao je Milović i nogom, s pet metara ubacio balun u praznu mrežu.

Time je u hipu splasnuo otpor sedmoplasirane slovenske momčadi, koja je u nastavku primila i dva gola raspoloženog Kiša...

Nastupio je i Ivica Guberac, na probi iz Kopra, na poziciji zadnjeg veznog, a treba svakako spomenuti da je dvaput odlično intervenirao i Dante Stipica, posebno u akciji jedan na jedan kod stanja 0:0 kad je spasio stvar i spriječio da "bijeli" jure negativan rezultat. Stipica je jedini imao svih 90 minuta na raspolaganju.

U redovima Rudara vidjeli smo Matu Eterovića, našeg Bračanina koji je bio na probi u Hajduku prije dva ljeta u doba Krasimira Balakova. Skrasio se u Sloveniji, a u Rudaru je odličan, pomoćni trener Velenjaca Spasoje Bulajić kaže nam "odličan nam je Eterović, dao je mnogo golova ovog proljeća i ostavio nas je u ligi".

Utakmica bez gledatelja, zatvorena, Po strogom diktatu ovdašnje policije. I toga su se držai domaćini, ali nisumogli zaustaviti da s druge strane ograde bude desetak namjernika, navijača Hajduka lokalnog predznaka, ovdašnjih Slovenaca koji su mirno, iz pristojne daljine, uz ogradu zgrade čuvenog i čuvanog Tabora (danas utvrde Slovenske vojske) gledali utakmicu.

Rudar (Velenje) – Hajduk 0:3 (0:1)

Sudac Želimir Pavlović (Maribor, Slovenija).

Strijelci: 0:1 Milović (40), 0:2 Kiš (62), 0:3 Kiš (67)

Rudar (Velenje) (4 – 3 – 1 – 2): Rozman – Dedić, Kašnik, Knezović, Jeseničnik – Rotman, Stjepanović, Radujko – Bratanović – Eterović, Firer. (Još su igrali: Radan, Jahić, Crnčič, Podlogar, Klinar, Rošer, Bubalović, Bukšek, Bolha, Muharemović, Omerović, Sinanović, Rogič).

Hajduk (4 – 3 – 3): Stipica – Vršajević, Milović, Milić, Jozinović – Sušić, Anđelković, Caktaš – Galešić, Kouassi, Bencun.

U drugom poluvremenu, od 46. minute, 4 – 4 – 2: Stipica – Oremuš, Maloča, Elez, Lučić – Guberac, Luštica, Pašalić, Tomičić – Kiš, Vuković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:24