Dimitrios Diamantakos
 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
I DALJE IZVAN KADRA

Veliko pojačanje Hajduka ne igra dva mjeseca, Bijeli stižu u Zagreb sa čak dva jaka povratnika u napadu

Hajduk u subotu gostuje u Zagrebu kod Lokomotive koju Samir Toplak pokušava spasiti od ispadanja
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. travanj 2021. 09:36

Samir Toplak na klupi Lokomotive prvi put se susreće sa Hajdukom (subota, 12.55). Ne čudi kada je tek jednu utakmicu dosad odradio od preuzimanja Lokosa. U recentnom sjećanju je Toplak ostao kao trener koji je s Varaždinom dobio Bijele 3:2 usred Poljuda u lipnju prošle godine. Ali, nije Toplak "crna mačka" hajdukovcima. Taj susret tek je iznimka u pravilu koje kaže da Hajduk pobjeđuje momčadi koje trenira Toplak.


U 25 utakmica protiv Hajduka koje je vodio na klupi Varteksa, Cibalie, Intera i Varaždina zabilježio je Toplak tri pobjede. Po jednu s Varteksom, Varaždinom i Interom. Još je zanimljivije da su od tri pobjede čak dvije ostvarene na Poljudu, a jedina domaća pobjeda Toplaka u ogledima s Hajdukom potpisana je s Varteksom (3:0) u proljeće 2011. Osim tri pobjede, uspio je Toplak upisati i pet remija protiv Hajduka.

Osam utakmica je ostao neporažen, što znači da statistički gubi dvije od tri. Pritom je činjenica da je Toplak vodio ekipe koje su se uglavnom borile za opstanak, a takav je slučaj i ove subote kada u Kranjčevićevoj dočekuje Bijele posljednjeplasirana Lokomotiva. Momčad koja je ovog proljeća bez boda u pet utakmica na svom travnjaku, sa tek jednom utakmicom u kojoj su tresli suparničku mrežu u domaćoj gol-razlici 2:14. A pored toga Toplak Hajduka pobjeđuje rijetko, i to u gostima...


Inače, za subotnju matineju u Kranjčevićevoj najavljen je povratak Umuta i Kačaniklića, koji su stanku u prvenstvu iskoristili za oporavke od ozljeda.

Ali, za koji dan će biti već dva mjeseca otkad ne igra Dimitrios Diamantakos. Grčki napadač nije spreman za utakmicu s Lokomotivom, i dalje se oporavlja od ozljede mišića zadnje lože. Zadnju je utakmicu za Bijele igrao u Osijeku početkom veljače, posljednji je pogodak postigao još u prosincu Gorici, s naglaskom da je ukupno ove sezone zabilježio dva zgoditka u 14 prvenstvenih nastupa. Prvi na premijeri protiv Belupa i drugi Gorici u porazu 2:4.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 05:44