Mate Antunović

 STUDIO FOTOGRAFICO BUZZI SRL/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
MORAJU ODLUČITI

Jesu li na Poljudu pogriješili? Poznati talijanski insajder hvali Hajdukovog mladića: ‘Igra sjajnu sezonu‘

Ove sezone postigao je deset golova, a posljednji u pobjedi protiv Milana
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2024. 16:22

Jesu li na Poljudu pogriješili, pitanje je koje se protezalo kroz ovu sezonu s obzirom na dobru formu mladog napadača ‘bijelih‘ na posudbi u Italiji. Naime, jedan od heroja podviga Hajdukovih juniora u Ligi prvaka mladih, 20-godišnji Mate Antunović prošlog ljeta otišao je u Monzu na posudbu, piše Slobodna Dalmacija.

Talijanski klub ga je preusmjerio u svoju mladu momčad koja se natječe u Primaveri, a svojim golovima Antunović im pomaže da osiguraju ostanak u elitnom natjecanju mladih talijanskih momčadi. Ove sezone postigao je deset golova, a posljednji u pobjedi protiv Milana ovog vikenda i to odlučujući.

Mlada momčad Milana ove godine je igrala finale Lige prvaka mladih, a prošle ih je na tom putu zaustavio Hajduk za koji je igrao i Antunović. Mladi napadač iz Otrić Seoca još je pod ugovorom s Hajdukom koji mu ističe iduće godine krajem svibnja.

Monza ima opciju otkupa, a o tome je pisao i talijanski insajder Lorenzo Lepore. Početkom travnja pisao je o sjajnoj formi Antunovića u Monzinoj Primaveri, te kako imaju opciju da ga otkupe od Hajduka za 1.5 milijuna eura. Inače se ta klauzula aktivira ukoliko i Antunović zaigra za prvu momčad, ali to se još nije dogodilo. Lapore je podsjetio svoje pratitelje na Antunovića i nakon utakmice protiv Milana, te napisao kako je nastavio u dobroj formi.

Linker
28. travanj 2024 16:22