Mario Vušković
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PUNE RUKE POSLA

Veliki tjedan u Hajduku: Mladi reprezentativci potpisuju za splitski klub, dva talenta sve su riješila

Krenulo se s najboljim juniorom Biukom koji je u siječnju potpisao profi-ugovor...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. ožujak 2021. 14:45

Slobodnu nedjelju hajdukovci su proveli na odmoru. Netko uz more, a netko uz dobar ručak, kako se primjerice proveo sportski direktor Mindaugas Nikoličius izabravši pečenje u mjestašcu podno Velebita. Ali, ovog tjedna imat će Nikoličius pune ruke posla, jer pred Bijelima je potpisivanje ugovora s talentiranim igračima iz omladinske škole.

Jedini put koji Hajduk jest proizvodnja igrača iz vlastitog kadra. Potvrđuje to i činjenica da je Hajduk u nastupima seniorskih reprezentacija tijekom stanke imao samo jednog svog igrača. Kalinić i Todorović su u A reprezentacijama Hrvatske, odnosno BiH, ali oni su posuđeni igrači u Hajduku. Bassel Jradi u reprezentaciji Libanona jedini je seniorski reprezentativac, ali Jradi je igrač Bijelih još samo do kraja sezone.

Ako se možda i ranije ne transferira u Švedsku gdje do kraja ožujka traje prijelazni rok. Reprezentativna stanka potvrdila je i u statusu igrača s Poljuda da je Hajdukova snaga isključivo u mladom kadru.

image
Stipe Biuk
JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix

Reprezentacija Hrvatske U-21 koja sudjeluje na završnici EP-a ima tri igrača Bijelih (Čolina, Nejašmić, Vušković), dok su u selekciji U-20 prošlog petka igrali Dolček, Ljubičić i Čuić. Šest igrača u rasponu od 1999. do 2002. godišta u dvije su hrvatske reprezentacije, stoga ne čudi da se s nestrpljenjem na Poljudu ovog tjedna očekuju potpisi na nove ugovore talentiranih igrača iz poljudskog inkubatora. Krenulo se s najboljim juniorom Biukom koji je u siječnju potpisao profi-ugovor, a nastavlja se s Ljubičićem i suigračima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 01:31