TRAŽI SE ULAZNICA VIŠE

VELIKA ZMIJA U MAKSIMIRU Zagreb poludio za Modrima: Svi žele vidjeti Maribor!

Piše: ArhivaObjavljeno: 20. kolovoz 2012. 15:26

Dok su za Bugarsku išli nabildani samopouzdanjem kao nekoć mišići Nevena Ćorka, uoči Maribora svlačionicu Dinama ne odaje ni živi puls, a kamoli nešto više. Kolektivna šutnja izbor je momčadi čiji je, sigurni smo, svaki pojedinac uvjeren kako za takvo ponašanje ima “baš pravi razlog”.

Moramo priznati da se baš nismo ni trudili otkrivati ih, jer ako će im lokot na ustima pomoći da uđu u Ligu prvaka, samo naprijed. Dapače. Ionako, i nema neke vajde od klišeja poput “mi hoćemo, mi možemo i mi ćemo dati 100 posto od sebe”.

Uostalom, od njih i njihove šutnje ionako je zanimljivije bilo ispred ulaska na stadion. Tamo su nas dočekali - redovi za ulaznice. Gotovo pa SF slika za Maksimir. Ako je vjerovati po prvim satima prodaje ulaznica za Maribor, Dinamo će probati odškrinuti vrata najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu s vjetrom u leđa od 30-ak tisuća navijača! Nit’ vrućina, nit’ radno vrijeme, nit’ pravilo o ulaznicama uz osobne dokumente nije spriječilo Zagrepčane da stanu u red za vrijedan papirić. Nema sumnje, nogomet se vratio u grad!

A gužva je i u klubu. Najprometnije je u uredu Željka Kordića, klupskog službenika koji ima ingerenciju nad ulaznicama.

- Brojke? Pričekajmo još malo, ali ako se po jutru dan poznaje... - nije skrivao zadovoljstvo Kordić. A dekor Maksimira činit će i oko tisuću gostujućih navijača. “Vijol’čni vlak” polazi iz Maribora u 15 sati, a navijači iz ostalih dijelova dežele pune autobuse. I čini se kako im to ide jako dobro. Slovenci će biti smješteni na južnoj tribini, a upozoreni su na “pravilo 0.0 promila”.

Na domaće navijače pak ne treba ih posebno upozoravati. I sami su svjesni kako nema šanse da im pod Sljemenom prođe repriza Sarajeva, kada su ih domaćini pustili da se šeću gradom, a ovi se na gostoprimstvu zahvalili provokacijama i razbijanjem po sarajevskim ulicama.

Ostatak navijačkog korpusa hrani se optimizmom uoči prve utakmice koji im serviraju slovenski mediji. Neki od njih bili su ovog vikenda u Dalmaciji i našli dvoje Zadrana koji su im “u povjerenju” otkrili kako će držati palčeve za Viole u srijedu. Sasvim dovoljno da ovi raspale naslov “Dalmatinci će navijati za Maribor”. Iskreno, nije to nikakva ekskluziva. Isto tako mogli su otići u Ljubljanu pa pitati za koga će se tamo navijati. I našli bi više od dvoje suncem opaljenih koji bi rekli da će podržati zagrebački klub.

U svakom slučaju važnija je spomenuta kolona ljudi koji “hvataju boju” na Borongaju da bi došli podržati modre. Nadamo se da će Čačićevi puleni to znati cijeniti pa makar, i ako već šute, nekom gestom poput golova pokazati zahvalnost. I vratiti Ligu prvaka u Zagreb!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 11:32