LIDER NA TERENU

VATRENI KAPETAN Izbornik Štimac zna zašto je vrpcu dao Ćorluki, a ne Modriću...

Moguće da je Štimac ocijenio kako je Modriću svejedno je li kapetan ili nije - kazao je Ćiro
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. listopad 2013. 14:12

Štimčeva odluka da vrpcu dobije Vedran Ćorluka, a ne Luka Modrić izazvala je brojne reakcije, mnogi su jučer komentirali i pitali se - u čemu je Modrićev problem da kao glavni igrač u reprezentaciji, veznjak Reala, negdašnji kapetan Dinama ne bude čak niti treći službeni izbor, iza Srne i Šimunića. Kakvim ga izbornik vidi? Dok se za Stipu Pletikosu zna kako mu nije sjela davnašnja odluka Slavena Bilića da vratar ne može biti kapetan, i da je još tada odlučio kako se neće primiti nikakve zamjeničke uloge, iako bi sa 105 nastupa na to imao pravo, i premda u Ćorlukinu igračku važnost i liderske osobine nitko ne sumnja, čim ga je pretpostavio Modriću izbornik mora imati dobar razlog.

Za komentar smo nazvali Ćiru Blaževića i tri negdašnja Vatrena. Izbornik je bio konkretniji od igrača.

- Prije svega trebali bismo znati pojedinosti, možda Modrić nije pokazao interes da bude kapetan - počeo je Ćiro, pa nastavio:

- Štimac je na licu mjesta, on najbolje zna. Moguće je da je ocijenio kako je Modriću svejedno je li kapetan ili nije, Pletikosi također, a možda će kod Ćorluke na taj način izazvati novu odgovornost i bolji učinak. Lako je ih naše perspektive tražiti anomalije, uvjeren sam da je Štimac isuviše pametan da ne bi izabrao ono što je najsvrsishodnije.

Je li Modrić za kapetana?

- Ooo, pa on je kapetan bez da ima vrpcu, sine moj!

Kod vas je Boban bio neupitan. On je bio vođa, no ta je generacija imala više lidera.

- Boban je bio poštivan od svih, a one od kojih nije bio, ja sam natjerao da ga poštuju. Kažete, bilo je mnogo lidera? Ne, bio je samo jedan lider, a to je Ćiro. Ostalo je sve bila vojska, pri čemu je Boban prenosio na terenu sve ono što sam ja zahtijevao. Nažalost, nisam mogao koristiti Bokšića koji je bio diskretni vođa, da sam ga imao na EP i SP bio bih prvak Europe i svijeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:54