Damir Krajač/CROPIX
NALJUTILI IZBORNIKA

Štimac: 'Kritiziraju me vaše kolege, nas zanima rezultat, a ne tko će doći na utakmicu'

'Mislim da smo mi sada u puno boljoj situaciji kad gledamo natjecateljsku formu igrača, raspoloživost kadra i činjenicu da igramo kod kuće'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. listopad 2013. 20:27

Vatreni su u četvrtak trenirali na Hitrec-Kacianu od 18 sati, izbornik Štimac odbio je razgovore o sastavu:

- Ne mogu pričati o koncepciji niti igračima.

Očekuje se poluprazna stadion, na što je kazao:

- Nas zanima rezultat, tko će doći na utakmicu, tko neće, to je slobodna volja i izbor svakoga. Znamo se često kleti da je reprezentacija svetinja, ali nekako nas prati doba u kojem moramo igrom natjerati tribine da navijaju, iako je u svijetu nogometa drukčiji model, odnosno da publika bude 12. igrač koji tjera momčad na što bolji angažman.

U Bruxellesu je bilo 1:1, koliko je ta utakmica mjerilo?

- Igraju iste momčadi, bit će približni sastavi, većina nogometaša koji su sudjelovali igrat će i ovaj put. Mislim da smo mi sada u puno boljoj situaciji kad gledamo natjecateljsku formu igrača, raspoloživost kadra i činjenicu da igramo kod kuće. Nije baš lako Hrvatsku svladati na njezinom stadionu. Za nas bi to trebala biti lakša utakmica, a bit će laka koliko si to sami priredimo. Kazao sam još lani da će Belgija biti brzo u TOP 10, da je mlada i potentna, komponirana na kvalitetan način, i stalno raste. Dugo ih nije bilo na europskoj i svjetskoj sceni, to iščekivanje je stvorilo zajedništvo, a rezultati su kreirali pozitivnu atmosferu.

O pristupu je istaknuo:

- Moramo pokazati da smo ponovno Hrvatska koja ima tehničku kvalitetu s kojom može parirati tako rastrčanoj i dobroj ekipi kao što je Belgija. I da je možemo nadvisiti. Cilj je pobjeda. Ne uzbuđujemo se što se Belgijanci uzdaju u dosadašnje rezultate, sportski je da se hrabre, ali mi znamo što moramo učiniti.

Jeste li zabrinuti?

- Nisam, jedino za što se brinem je da mi momčad bude u TOP formi. Pitaju ljudi je li važnije dobro odigrati ili pobijediti, to je povezano, ako njih želimo svladati morat ćemo igrati dobro.

Belgijski novinar ga je pitao "Kako se osjećate kad vas svi kritiziraju", otpovrnuo je:

- Očito razgovarate s hrvatskim kolegama.

Zaključio je da je odluku o igri obrane donio prije nekoliko dana. Dakle, s trojicom otraga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:19