Željko Hajdinjak/Cropix
HNL

Varaždinci deklasirali Rijeku 3-0, Split u Koprivinici preokretom došao do pobjede

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2011. 18:15

Nakon što su jučer Lokomotiva i Osijek otovorili proljetni dio HNL-a, u subotu se nastavalio 19. kolo. Varaždin i Split upisali su po tri boda...

Varaždin - Rijeka 3-0 (Vugrinec 5', Škvorc 45', Glavina 58')

Sjajno su nogometaši Varaždina ušli u nastavk HNL-a. Golovima Vugrineca, Škvorca i Glavine pobijedili su nogometaše Rijeke 3-0. Prvi pogodak zabio je Vugrinec nakon što je većinu poslao napravio Filip Škvorc. Vuga je samo postavio nogu i zabio prvi gol u sezoni. Drugi gol zasluga je dvojca Glavina-Škvorc. Prvi je sjano ubacio pred vrata Lisjaka gdje se Filip odlično snašao i matirao riječkog vratara.

Posljednji gol na utakmici zasluženo je postigao Glavina, no tek iz drugog pokušaja nakon što mu je Lisjak prvi puta obranio. Bio je to ujedno i posljednji gol na utakmici za tri boda Varaždina.

Slaven Belupo - Split 1-2 (Benko 14'/Golubović 29', Bučan 60')

Da je prije utakmice u Koprivnici Splitu bio ponuđen bod, zasigurno bi ga bez razmišljanja uzeli, jer se rijetko tko iz Koprvinice vraća kući s punim plijenom. No, to je ovog puta uspjelo Splitu kojem su Golubović i Bučan donijeli pobjedu. Bolje su domaćini ušli u utakmici i već nakon 14 minuta utakmice imali su vodstvo. Leon Benko zabio je pogodak nakon 14 minuta utakmice, a u 29. minuti na 1-1 postavio je Golubović.

Pogotkom su Splitovci preuzeli inicijativu na terenu i uspjeli su to iskoristiti te su do pogotka vrijednog tri boda došli u 60. minuti. Strijelac za pobjedu bio je Sead Bučan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:42