Nenad Dugi / Cropix
NA KORAK DO LOVE...

Dok Kantrida iščekuju američki kapital, Čagalj pred Armadom brani čast suigrača

Luka Rijeka je s Amerima sklopila posao čija se vrijednost procjenjuje na milijardu kuna, ravnatelj Luke Rijeka je Bojan Hlača, a predsjednik Skupštine kluba je - Bojan Hlača
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 07. ožujak 2011. 21:32

Igor Čagalj se nakon remija s Karlovcem na parkingu pored stadiona našao u nimalo ugodnoj situaciji. Čaglju je, kao jednom od rijetkih koji uživa zasluženo i puno poštovanje publike, prišao jedan od navijača te zatražio objašnjenje o Rijekinom lošem proljetnom startu. Navijački je dojam kako se Bijeli - ne bore dovoljno. Počelo je razgovorom, ali u jednom su trenutku strasti zakuhale, a Čaglju (baš kao i na travnjaku) nije na pamet palo napraviti korak unatrag.

- Čovjek nije nikoga konkretno uzeo na pik - pričao nam je Čagalj. - Rekao mi je da ne razumije kako možemo dobiti tri komada od Varaždina koji potom izgubi od Dragovoljca, kako mu nije jasno da na Kantridi ne možemo pobijediti Karlovac te kako je uvjeren da ne dajemo sve od sebe. Nismo bili 'jedan na jedan’, još je nekoliko navijača nazočilo razgovoru, a atmosfera je postala napetija kad sam rekao da mi, svi do jednoga, dajemo sve što možemo, ali da je nakon svega što se događalo tijekom priprema i zbog svih mogućih turbulencija koje smo proživjeli, tj. još uvijek proživljavamo ovo što smo pokazali s Varaždinom i Karlovcem naš trenutačni maksimum! Bilo je malo naguravanja, ali... Ništa strašno. Ljudi imaju pravo na svoje mišljenje, a ja sam uvjeren da ćemo rasti- zaključio je Čagalj.

Rijeka će uskoro barem po nečemu i barem donekle biti slična Manchester Unitedu i Liverpoolu. Na Kantridu, naime, po svemu sudeći ulazi - američki kapital. Ne u smislu djelomičnog ili većinskog vlasništva, nego sponzorstva. Riječka je luka potpisala 30-godišnji ugovor o koncesiji kontejnerskog terminala na Brajdici s tvrtkom ICTSI (International Terminal Service Inc). Kompanija je filipinska tj. registrirana na Filipinima, ali menadžment i novac ICTSI-ja su iz najmoćnije države svijeta, SAD-a. Luka Rijeka je s Amerima sklopila posao čija se vrijednost procjenjuje na milijardu kuna, ravnatelj Luke Rijeka je Bojan Hlača, a i predsjednik Skupštine HNK Rijeka je - Bojan Hlača.

Klub je odnedavno čvrsto naslonjen na Grad Rijeku kojim 'od pamtivijeka’ vlada SDP, a Hlača je predsjednik riječkog HDZ-a. Sinergija SDP-a i HDZ-a na korist riječkog sporta? Izgleda da - da! I to je moguće. Kada će ICTSI uliti koji dolar u Kantridu, o kojem će se točno iznosu raditi i na koje će se razdoblje potpisati sponzorski ugovor još se ne zna, ali dobro informirani (zasad još uvijek - neslužbeno) vele kako bi Ameri za ovu godinu Kantridu trebali sponzorirati s ne manje od pola milijuna dolara tj. cca. 2,5 milijuna kuna...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:28