GLAS IZ FRANCUSKE

Vahid Halilhodžić: Pitate zašto ovaj, zašto onaj, a ja sam trener i znam što radim!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2010. 11:16

Vahid Halilhodžič jučer nam se javio iz Francuske. Bio je gost poznatog sportskog francuskog programa Canale+. Njegovi rezultati s Dinamom odjeknuli su i kod Francuza.

- Sad idemo na pobjedu s Villarrealom!

To nam je kazao Halilhodžić, ali nimalo euforičnim glasom.

- Uvijek pripremam momčad za pobjedu, pa će tako biti i za ogled u Španjolskoj. Ali i ako pobijedimo Villarreal, a PAOK Club Brugge, odlučna utakmica bit će ona s Grcima u Maksimiru.

Nakon utakmice stalno se smješkao. Čak nam je izgledalo da mu je pobjeda nad Clubom Bruggeom bila važnija od one nad Villarrealom.

- Svaka pobjeda je draga. Moja taktika je bila jasna. Nisam želio da prvi primimo gol. Znao sam da će oni u drugom poluvremenu napasti, a mi ćemo onda ubosti poput stršljena. To se dogodilo, dobro sam to predvidio.

Kad smo mu kazali da nas je sve iznenadio sa sastavom koji je istrčao protiv Cluba Bruggea, Vaha se samo nasmijao.

- Ah, što bih ja vas iznenadio... Ja sam tu da sastavljam momčad, da kombiniram, da iznalazim najbolje kombinacije. Zato sam trener. Moram predvidjeti neke stvari, tu sam da sređujem sve na travnjaku. A vi onda pitate zašto Badelj na desno, zašto Calello, zašto ovaj, zašto onaj.... Ma, samo vi pitajte, ali ja sam trener i znam što radim.

Definitivno je vidljivo da zna. Ali mi pitamo. Zašto Calello?

- Zato što sam s njim i s Chagom želio napraviti blok ispred stopera, da oni ne mogu prolaziti kroz sredinu. To sam zapazio u prvoj utakmici i odmah sam reagirao. Calello je dobar u destrukciji igre, zato mi je bio idealan. I dobro je odradio posao koji je dobio.

Nadmudrio i policiju

Iznenadilo nas je i što ste Beqiraja pretpostavili Rukavini...

- Zašto bi to bilo iznenađenje? Bećo je radio ono što sam od njega tražio. Uvijek ću biti spreman postaviti onu momčad za koju mislim da će najbolje odgovoriti mojim zamislima.

Vaha će kazati kako je Dinamova pobjeda u Bruggeu potvrda dosadašnjeg rada.

- Radimo, strpljivo radimo. Ova pobjeda došla je baš kao potvrda svega što smo do sada radili. Sad bi konačna potvrda trebala stići u posljednje dvije utakmice. Sretni smo, ali imamo još dosta posla - zaključio je Vahid Halilhodžić kazavši da mora prekinuti telefonski razgovor.

- Evo, upravo je policija iza mene.

Poslije se javio opet, kaže da ga policija nije ulovila da razgovara na mobitel. On je pak ulovio u zamku Adriea Kostera i Club Brugge.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 17:25