Varazdin, 070810.Stadion NK Varteks.Prva HNL, 3.kolo.Varteks - Dinamo. Na fotografiji: Ante Rukavina i Milan Badelj.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
STATISTIKA JE NEUMOLJIVA

Vaha voli Badelja, Tonela, Bišćana... A ne 'šmeka' Rukija, Moralesa i Kramarića!

Nekako nam se čini da je najveći trenerov ljubimac mladi Slovak Sylvestr. Napadač je za Modre odigrao 21 utakmicu, skupio je 1514 minuta, a postigao je samo 3 gola
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. travanj 2011. 14:49

Voli me, ne voli, voli... Ima li Vahid Halilhodžić svojih ljubimaca u svlačionici, ima li onih koje voli više, odnosno manje? Je li nekoga u početku volio više, pa se ljubav ohladila, je li netko bio nevoljen, pa onda tijekom sezone postao voljen?

Vaha često miksa momčad, redovito mijenja udarnu jedanaestoricu, pod njegovim vodstvom ne može se utvrditi tko čini 'najboljih jedanaest’. Halilhodžić nije od onih trenera koji će pojedinačno hvaliti ili kuditi igrače. Ipak, po tretmanu i minutaži može se zaključiti tko Vahi 'više leži’, koga trener više voli, tko je bio dolje a sad je gore, i obratno. Na nekim pozicijama stvari su neupitne. Vratar Ivan Kelava je 'broj 1’, Tonel, Badelj, Cufre i Beqiraj su uvijek njegov izbor. Bišćan i Vrsaljko, dok se nisu ozlijedili, također.

Vaha dakle ima 'sedmoricu veličanstvenih’, nedodirljivih. Milan Badelj je ove sezone upisao najviše nastupa za Modre, odigrao je čak 40 utakmica! Tu smo uključili i kratko razdoblje trenerskog razdoblja Velimira Zajeca. Odmah do njega je Leandro Cufre koji je odigrao 34 utakmice. Najbolji učinak od svih Dinamovih nogometaša ove sezone ima Sammir, koji je odigrao 32 utakmice, a u tim ogledima postigao je 17 golova, 10 u prvenstvu, dodavši još sedam europskih, Beqiraj i Kelava odigrali su 28 utakmica, Tonel 27, Bišćan 26, Vrsaljko 22....

Toliko o ovoj sedmorici koji su 'zakon Dinama’. Njih Vaha svakako voli, a njima bi se pridružio i Sammir, ali ta je ljubav počela pucati onog trenutka kad je Brazilac objasnio da mu i ne trebaju pripreme da bude najbolji igrač lige. Što Vahi, dakako, nije najbolje sjelo...

A znate li tko je ove sezone iza Sammira (12) i Badelja (11), odigrao najviše europskih utakmica za Dinamo? Louis Ibanez, 10 puta je u Europi odijevao dres Dinama, ukupno odigravši 673 minute. Ukupno je ove sezone odigrao 28 utakmica. S dečkom koji je ove sezone postigao 2 gola Vaha je na 'toplo-hladno’.

Nekako nam se čini da je najveći trenerov ljubimac, jasno, ako izuzmemo onu već spomenutu sedmoricu, mladi Slovak Jakub Sylvestr. Napadač je za Modre odigrao 21 utakmicu, skupio je 1514 minuta, a postigao je samo 3 gola. Halilhodžić ga je forsirao bez obzira na promašaje, na kraju mu se isplatilo, jer je Kuba, kako ga zovu suigraču u posljednje dvije utakmice ( Slaven Belupo kup i Lokomotiva prvenstvo) postigao 2 pogotka. Treneru se sviđa i Ivan Tomečak.

A koga Vaha baš ne 'šmeka’? Po svemu, to su Ante Rukavina, Pedro Morales i Andrej Kramarić. Ruki je nakon Sammira najbolji Dinamov europski strijelac. Zahvaljujući njemu Modri su ostali u Europi, njegova dva gola u Györu, u trenucima kad je momčad bila u knockdaunu, spasila su sezonu. Kasnije je dodao još jedan u jednoj od najvećih europskih pobjeda protiv Villarreala. To mu, međutim, nije pomoglo u dobivanju Vahinog povjerenja. Igrao je ove sezone 28 utakmica, ali ne s prevelikom minutažom, tek 1483 minute, uglavnom je ulazio kao pričuva. U prvenstvu je postigao 3 gola.

Morales je igrao još manje, na 24 utakmice ubilježio je tek 1351 minutu, a samo dva puta pogodio je mrežu. Kašnjenje s priprema čileanske reprezentacije i izjava kako mu trener ne daje priliku udaljili su ga od Vahinih zamisli. Kramarić je pak u 'desetom planu’. Jedan od najvećih talenata Dinama ove sezone igrao je na samo 14 utakmica, odnosno 403 minute postigavši jedan pogodak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 08:08