Branimir Boban / Cropix
'NISAM TIRANIN'

Vaha bez kočnice: 'Znam da sam skup, ali već su na meni zaradili peterostruko...'

Trebalo mi je deset minuta gledanja snimke za zaključak "Hitno kupiti Beqiraja!". A za Beću smo odbili ponudu tešku 5 milijuna eura! - rekao je trener Dinama
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 03. veljača 2011. 17:03

Kad je prošla večera i neizostavna runda pića u Rixos Loungeu pa se društvo počelo razilaziti, Vahid Halilhodžić pridružio se malobrojnoj koloniji zagrebačkih novinara.

Košta 900 tisuća eura godišnje.

- ... znam da sam skup, ali Zdravko je na meni već zaradio peterostruko!

Objašnjava:

- Trebalo mi je deset minuta gledanja snimke za zaključak “ Hitno kupiti Beqiraja! ”. A za Beću smo odbili ponudu tešku 5 milijuna eura! Odu li Plavi u Ligu prvaka zahvaljujući i nekom njegovu golu, do jeseni će vrijediti 10 milijuna!

Računica je jasna, jednostavna.

- Ja sam pronašao i preporučio Tonela, čiji je angažman pun pogodak, ja sam na Kantridi snimao Brezovca i izbrojio šest udaraca s više od 30 metara, koliko dinamovci nisu pucali prethodne tri sezone.

Jesenas je netko napisao da je tiranin, aludirajući na strogost i nepopustljivost.

- Francuzi su u najpopularniju dječju TV emisiju pozivali samo mene i Jacqueta, da se igramo s klincima, da pušemo i bacamo balončiće.

Da, ali su njihovi novinari izmislili nadimak Vještica iz Bosne!

- Ne vještica, nego Vrač. Istina je i da su crtali karikature kako igrači Lillea na susret s Manchester Unitedom plivaju La Mancheom, a ja ih iz čamca lupam bičem, ili mi na treningu iz džepa trenirke viri pištolj!

Nakratko smo svratili u Hajdukovo dvorište:

- Sviđa mi se Trebotić, njegove lopte su izvrsne! Kakav je taj novi lijevi bek?

Naime Barišić. Tako-tako, protiv Dinama na turniru u Gabeli u dresu Širokog nije prešao centar, sumnja se da će odmijeniti Strinića .

- Strinić? Sjećam se da je u našem derbiju stalno padao, simulirao i baš me nervirao!

'Koji djed bi trenirao sina Blanke i Ivice?'

Impresionira ga činjenica o popularnosti među Hrvatima, nije očekivao takav tretman. A ipak je u starom kraju. Prati sve, zna sve.

- Zamislite kakav je skijaš taj Kostelić, nevjerojatan! Premda Hrvatska ima tek “pola staze”. Francuska pak samo u Courchevelu i Val Thorensu ima 360 kilometara uređenih pruga, bio sam tamo prije Nove godine.

Zgodnom ocjenjuje šalu o braku Ivice i Blanke, čiji bi sin “bio svjetski prvak u skijaškim skokovima”:

- Potkrao bi se sitni problem: koji djed bi ga trenirao!?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 06:32