Split, 071110.Stadion Poljud.Utakmica 14.kolo HNL Hajduk-Zagreb.Na slici: slavlje Trebotica nakon gola.Foto:Vojko Basic / Cropix
 Vojko Basic / Cropix
SVI HVALE TREBOTIĆA

Nova 'desetka' Hajduka: 'Želim biti važan igrač, učinak mi mora biti dominantan!'

Nisam ja Ibričić, drukčiji smo igrači. Ibro je znao biti najslabiji na terenu i onda riješiti utakmicu. Ja tek moram dosegnuti tu razinu - rekao je Dinko Trebotić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. veljača 2011. 19:40

Nije slučajnost kada igrač nosi broj 10 na dresu. Dinko Trebotić zatražio je od Vučevića taj dres kada je Ibričić otišao u Lokomotiv. Trener je igraču ponudio pozitivni odgovor bez velikog razmišljanja.

- Bit će Dinko pravi igrač - često smo od Včevića čuli i proteklih dana u Beleku.

Trebotić je u dva pripremna susreta u Turskoj osigurao dres prvotimca. Trebalo bi se dogoditi veliko čudo da se Trebotić vrati na klupu odakle je prošle jeseni uglavnom gledao utakmice.

- Više sam igrao u završnici jeseni. Tada sam nagovijestio da bih mogao nešto napraviti u drugom dijelu sezone - skromno je krazao Trebotić.

Potvrdu nagovještaja dobili smo već na startu priprema. Trebotić je u susretu s Obolonom bio ključni igrač Bijelih. Lagani distributer lopti, fantazist u pravom smislu tog pojma. Igrač koji zna nogomet, poput Cernata i Ibričića, koji su proteklih sezona imali takve uloge. Upravo su njihovi odlasci otvorili karijeru 20-ogodišnjeg Trebotića.

- Ne možeš nositi “desetku” i misliti da je time sve riješeno. Igrom svima trebaš dokazati da si ti zaslužio “desetku”. Želim biti primjetan, važan igrač, želim da mi učinak bude dominantan i uočljiv. Udarac? Moram više pucati s distance. Za sada još težim asistencijama, želim podvaliti loptu iza leđa i razigrati momčad. Znam da bih trebao više pucati prema vratima i na tome ću raditi u bliskoj budućnosti. Želim biti primjetan, važan igrač...

Dok je čekao priliku u Hajduku Trebotić je gledao Tottija i Kaku.

- To su moji nogometni idoli. Dva igrača čije sam poteze uvijek upijao.

Možda neće doseći njihovu klasu, ali pred Trebotićem je zaista velika budućnost. Je li Hajduk definitivno riješio pitanje nasljednika Ibričića?

- Nisam ja Ibričić, drukčiji smo igrači. Ibro je znao biti najslabiji na terenu i onda riješiti utakmicu. Ja tek moram dosegnuti tu razinu. Mnogo sam mlađi i nema razloga da se uspoređujem s Ibričićem. Bitno je da igra Hajduka ima svoju prepoznatljivost, da moje lopte vode momčad k pobjedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 08:36