Srdjan Vrancic / CROPIX
SVE DOLAZI NA SVOJE

UTRKA UDVOJE ZA BRAZIL Vatreni i Crveni vragovi 'gaze’ prema Copacabani!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2012. 11:22

Iako je ime “Srbija” zazvonilo u nas, Hrvatska i Belgija od prvog su dana glavni favoriti za plasman u Brazil. Pobjednik skupine ide izravno, drugoplasirani će dobiti šansu u doigravanju, ne bude li najlošiji od reprezentacija koje su osvojile drugo mjesto. Nakon tri kola prognoze dobivaju potvrdu, Vatreni i Crveni vragovi vode sa sedam bodova, Wales, Škotska i Makedonija objektivno nemaju šanse za bolju rolu od plutajuće mine, a Srbija, mlada i neposložena, nakon domaćeg debakla s Belgijom, daleko je od Južne Amerike koliko i od Europske unije.

No, nogomet je prevrtljiv sport, nismo još skloni otpisati Mihajlovićevu momčad, njihove šanse definirat će se prije svega kroz međusobne utakmice sa Štimčevim sastavom 22. ožujka 2013. u Zagrebu i 6. rujna 2013. kod njih. Načelno su prijavili Beograd, premda to mogu promijeniti. Veliki test bit će im u utorak u Skoplju, ozbiljan detektor koliko uvjerljivo mogu ostati u igri.

Hrvatskoj se smiješi mogućnost da Srbiju dočeka s barem tri boda viška, a domaći teren u prvom ogledu trebao bi biti zalog da se u finiš izlučnog ciklusa doista uđe udvoje, da će naši i Belgijanci rješavati sve. I Kockasti, i Wilmotsova ekipa imaju po dvije pobjede i neodlučen rezultat, a niti najsofisticiranija vaga ne bi mogla izmjeriti tko bolje stoji. Nama je prednost što smo uzeli bod kod njih, uzvrat je u Zagrebu.

Njima je pak prednost to što su slavili u Beogradu gdje će sve poduzeti kako ne bi izgubili i od Hrvatske. Belgija posjeduje skuplje igrače, mnogo rješenja, ali Hrvatska je jača kao momčad, s glavnom snagom kolektivnom iskustvom i samopouzdanjem nastupa na velikim natjecanjima.

Vrlo škakljivo bit će 7. lipnja sljedeće godine, to je kasni termin kad su igrači iz jakih liga i umorni i u mislima na godišnjem odmoru. Tada nama dolazi Škotska, a Belgiji Srbija. Hoće li se Davor Šuker nakon osječke kupati i na brazilskoj Copacabani, kao što je zaželio, doznat ćemo vjerojatno tek u listopadu sljedeće godine u međusobnom dvoboju u Maksimiru, možda i četiri dana kasnije kad u zadnjem kolu Vatreni gostuju u Glasgowu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:47