Jakov Prkić/CROPIX
FUTSAL LUDNICA

Ulaznice ekspresno odlaze! Hrvatsku će u polufinalu protiv Rusije bodriti krcata Arena!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. veljača 2012. 19:03

Kakva li je to samo “futsal ludnica”! Hrvatski majstori koji su osigurali polufinale Europskog prvenstva, ostvarivši najveći uspjeh u povijesti, preko noći su postali ljubimci nacije. Jukić, Novak, Marinović i društvo naglo su dobili status hrvatskih zvijezda i njihov polufinalni nastup protiv Rusije očekuje se s velikim nestrpljenjem.

Hrvatski reprezentativac Jakov Grcić ovako je prokomentirao četvrtfinalni dvoboj između Rusije i Srbije, koji je našoj reprezentaciji donio suparnika u polufinalu EP-a.

- Sve je očekivano, i mislili smo kako će nas u polufinalu dočekati Rusija. Oni su ipak bolja reprezentacija od Srbije. Što kazati o polufinalu? Rusija je jedna od najboljih momčadi Europe, ali i svijeta, pa nas očekuje vrlo težek dvoboj. No, mi ćemo igrati pred, nadam se, prepunom Arenom, te vjerujemo u iznenađenje, ali i u novo čudo. Znamo da nas očekuje vrlo teška i zahtjevna utakmica, no mi se nikada unaprijed ne predajemo - kazao je Jakov Grcić.

Rusanova je zatrpana

- Zadovoljan sam izvedbom, pronašli smo način da se vratimo iz negative. Zaigrali smo brže, natjerali naše suparnike da griješe - kazao je izbornik Rusije Sergej Skorovič i odbacio priču da je njegova reprezentacija favorit u polufinalu protiv Hrvatske.

- U polufinalu Europskog prvenstva nema favorita. Prvenstvo je pokazalo da se svatko bori do kraja. Hrvatska je protiv Ukrajine odigrala jako dobro, izbacili su ozbiljnu reprezentaciju i mi ih sigurno nećemo podcijeniti - naglasio je Skorovič.

Rusanova je zatrpana pozivima kada, gdje i kako se mogu nabaviti ulaznice za polufinalni spektakl u četvrtak. Bez obzira na ovo katastrofalno vrijeme koje je zaledilo cijelu Europu, za ulaznice se raspituju i Hrvati iz Austrije, Njemačke, Švicarske... Da čovjek ne povjeruje, kao da igra selekcija Slavena Bilića, a ne ova Mate Stankovića.

- Do sada je za polufinalne utakmice rasprodan donji prsten Arene Zagreb, dakle “otišlo” je negdje oko 8 tisuća ulaznica! Prodaja ide sjajno, ali bit ću oprezan zbog vremenskih uvjeta, pa ću ostaviti jedan posto mogućnosti da dvorana neće biti puna. Dakle, u četvrtak će, u to sam 99 posto siguran, polufinale u kojem će igrati hrvatska reprezentacija gledati 15 tisuća gledatelja! - kazao je jučer Nikša Martinace, čovjek iz HNS-a koji je zadužen za ulaznice.

Arena će gorjeti

Dakle, Arena Zagreb će gorjeti, a ulaznice po cijeni od 15, 25 i 35 kuna koje vrijede za oba polufinalna ogleda mogu se kupiti još samo danas, na dan utakmice koštat će duplo, dakle, 30, 50 i 70 kuna.

Najavljuju se organizirani dolasci autobusa iz cijele Hrvatske, iz Čilipa, Metkovića, Imotskog, Splita, Zadra, Rijeke, Čakovca, Osijeka, Vinkovaca, Vukovara.... U Hrvatskoj traje “futsal groznica”, za ulaznice se raspituju i klubovi Prve HNL, nogometne škole, zagrebačke gimnazije i fakulteti..

- Recimo, na polufinale će skupa stići mlađe dobne kategorije Dinama i HAŠK-a, Zagreba, velik broj ostalih zagrebačkih klubova, ali isto tako i klubovi iz drugih dijelova Hrvatske - priča Martinac.

Iako se ne zna hoće li Hrvatska igrati u finalu, za završnu utakmicu u subotu do jučer je bilo prodano šest i pol tisuća ulaznica! Ovakav interes za futsal nisu predviđali niti najveći optimisti. Nakon ovog Eura, ovaj sport će u našoj državi imati neku sasvim drugu dimenziju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:26