Nenad Dugi / CROPIX
IZBORNIK STANKOVIĆ

'Tužan sam, jer smo pobijedili sami sebe. Bilo bi mi puno lakše da su nas razbili...'

Prema statistici smo bili bolji i na kraju su oni izvukli živu glavu, ali nama ne trebaju nikakvi alibiji, treba biti realan i čestitati Rusima na zasluženoj pobjedi, rekao je izbornik
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. veljača 2012. 22:17

Izbornik Mato Stanković nije bio ljut nakon poraza u polufinalu, bio je ponosan. Iako...

- Žalostan sam, ne zato što smo izgubili od jake Rusije koja je bolja momčad od nas, nego zbog toga što smo pobijedili sami sebe. Dogodilo se upravo ono što smo htjeli izbjeći, primili smo dva brza gola. Prema statistici smo bili bolji i na kraju su oni izvukli živu glavu, ali nama ne trebaju nikakvi alibiji, treba biti realan i čestitati Rusima na zasluženoj pobjedi. No, bilo bi mi lakše da su nas razbili. Bolje da vam ne kažem što sam napravio u svlačionici kako bih motivirao svoje momke, ali očito su neki igrači bili previše impresionirani. No, nemojte od mene tražiti da kažem išta protiv svojih igrača, sav teret preuzimam na sebe. Ponosan sam na svoje igrače i na cijelu ovu utakmicu, ključ dvoboja je bio taj što smo rano primili pogotke. Rusi su bolji od nas, ali mi nismo imali sreće - kazao je Stanković.

Jeli prije trebao izvaditi vratara i probati s petim igračem?

- Možda jesam, ali bilo me strah da ne primimo peti, šesti gol... Ipak je ovo polufinale.

U subotu je utakmica za treće mjesto, kako ćete motivirati igrače?

- Ovo je prilika generacije, rekao sam već momcima da uživaju u ovom trenutku jer tko zna kada ćemo opet biti tu gdje jesmo. Italija, Rusija, Španjolska, Hrvatska. To je nevjerojatno! Da mi je netko rekao da ćemo biti u tom društvu prije turnira, ne bih mu vjerovao. Kada bih vam rekao da ćemo pobijediti u dvoboju za treće mjesto to bi bilo isto kao da vam netko iz Hajduka i Dinama kaže da će pobijediti protiv Real Madrida. Mogu vam obečati samo da ćemo opet dati sve od sebe i želim da budemo samo malo pametniji.

Atmosfera?

- Bilo je savršeno, sav sam se naježio. Mislim da je ova generacija dokazala da ima perspektivu i da će biti hit slijedećih godina. Našim navijačima nije toliko bitan rezultat koliko im je važno da ostavljamo srce na terenu. U budućnosti ćemo sigurno biti još bolji, ipak ova naša momčad u prosjeku ima samo 21 - 22 godine.

Izbornik Rusije Sergej Skorovič je nakon izborenog finala kazao:

- Protiv Hrvatske htjeli smo od početka zaigrati aktivno i pokazati da smo bolji od Hrvatske. Svidjeli su mi se svi igrači iz početne postave Hrvatske, ali to je normalno, u polufinalu ste, morate imati dobre igrače.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:22