OSVRT NA SEZONU

UEFA: Ivan Kelava je najbolji igrač HNL-a, a Mateo Kovačić igrač kojeg treba gledati

Uz kratki opis na put Dinama do dvostruke krune i proces smjene trenera navodi se kako dominaciji zagrebačkog sastava najbolje svjedoči činjenica da je "naslov osiguran pet kola prije kraja"
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2012. 17:53

"Bio je to uobičajeni posao u Hrvatskoj u nogometnoj sezoni 2011/12 budući je Dinamo Zagreb osigurao svoj 14. ligaški naslov u 21 sezoni i na kraju slavio također dvostruku krunu", tim riječima započinje osvrt na netom završenu sezonu hrvatskog prvenstva na službenoj UEFA-inoj web-stranici...

Uz kratki opis na put Dinama do dvostruke krune i proces smjene trenera navodi se kako dominaciji zagrebačkog sastava najbolje svjedoči činjenica da je "naslov osiguran pet kola prije kraja".

Također, u izboru UEFA-e igrač godine u hrvatskom prvenstvu je vratar "modrih" Ivan Kelava, a igrač "kojeg treba gledati" playmaker Mateo Kovačić.

Kelavin izbor obrazložen je činjenicom da je primio tek 11 golova u 27 ligaških susreta, obranio jedanaesterac u finalu Kupa, kao i sjajno branio na Dinamovom putu ka Ligi prvaka.

"Jedan od najsjajnijih talenata u Hrvatskoj i već je predodređen da postane vodeći organizator igre. Postao je prošlog ljeta najmlađi igrač s kapetanskom trakom Dinama, kada je u dobi od 17 godina i 82 dana odmijenio izostalog Igora Bišćana. Zabio je Lyonu u Ligi prvaka i postao drugi najmlađi strijelac u povijesti tog europskog elitnog natjecanja", stoji u obrazloženju Kovačićeva izbora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 12:54