Drago Sopta/CROPIX
ZA MATEA NEMA PROBLEMA

Kovačiću je svejedno: 'Veselim se svakom pozivu, pa bio on za U-18, U-19...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. svibanj 2012. 15:05

Najvažnija vijest iz Dinama glasi: Mateo Kovačić igrat će za reprezentaciju U-19! Kao što znate, mladići koje vodi Dinko Jeličić igraju tzv. Elitno kolo u društvu s Gruzijom, Austrijom i Bosnom i Hercegovinom. Cilj je plasman na Europsko prvenstvo koje se održava u Estoniji.

Nije se znalo hoće li Kovačić biti pozvan u U-19 selekciju, ali u ponedjeljak su se sastali izbornici Ivo Šušak i Dinko Jeličić, te predsjednik Stručne komisije HNS-a Romeo Jozak. Odlučeno je da se zbog važnosti Elitnog kola, iz kojeg pobjednik ide izravno na Euro, mlada modra zvijezda priključi selekciji Dinka Jeličića, a ne onoj starijoj Ive Šuška koja realno nema šanse za odlazak na EP U-21 selekcija.

Inače, saznajemo da će se instaliranjem Davora Šukera i Damira Vrbanovića u HNS-u iznimno držati do kulta svih mladih reprezentacija. Svaka selekcija imat će veliko značenje i pridavat će joj se golema pozornost. U tom smislu je i krenula ova akcija pozivanja Matea Kovačića u dres nacionalne vrste.

- Čast je igrati za bilo koju hrvatsku reprezentaciju! Veselim se svakom pozivu, pa bio on za U-18, U-19 ili U-21. Naravno da ću dati sve od sebe kako bih pomogao da se plasiramo na Europsko prvenstvo u Estoniji - kazao nam je Kovačić. .

Kad smo već Matea Kovačića, upravo bi ta nadolazeća sezona mogla biti njegov pravi “boom”. U Maksimiru se očekuje da mladić postane glavna karika modre momčadi, te da uspije izboriti pozivnicu u hrvatsku A-selekciju. Talent je ogroman, uz pravilan rad Kovačić zaista može postati jedna od najvećih hrvatskih nogometnih zvijezda uopće. Osim nogometnih, posjeduje i ono možda još važnije, ljudske kvalitete. To se, uostalom, vidi i sada, iskazao je veliko veselje što je stigao poziv za igranje u selekciji koju je on definitivno nadrastao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 07:30